Τέταρτο
27 Προβολές

Με την τούμπα του Γιάννη Ζουγανέλη
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης επισκέφθηκε τις Αιγές Αιγιαλείας την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, κατόπιν πρόσκλησης του ΔΣ του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγών «Βλωβοκάς» ο Βράχος και της οικογένειας του τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη, στην πλούσια βιβλιοθήκη του και στον χώρο μελέτης και εργασίας του, με την παρουσία του γιου του Ανδρέα Ζουγανέλη και της συζύγου του.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σημειώνει χαρακτηριστικά «ξεναγηθήκαμε στον χώρο, αγγίξαμε την τούμπα του Γιάννη Ζουγανέλη, το πιάνο του, ακούσαμε τη φωνή του, είδαμε τα γραπτά του, σταθήκαμε σε κάθε συλλογή βιβλίων, για την ιστορία, το θέατρο, τη λογοτεχνία, ξεφυλλίσαμε με σεβασμό ανεκτίμητες παλιές εκδόσεις προσεκτικά φυλαγμένες, γνωρίσαμε λεπτομέρειες από τη ζωή, το έργο, τις διακρίσεις του κορυφαίου τουμπίστα. Ένα πραγματικό μουσείο, άγνωστο όμως ακόμα και στην γύρω περιοχή».

Εν συνεχεία ο κ. Βάης επισκέφτηκε τον ξενώνα του χωριού και το παλιό σχολείο, έδρα του Συλλόγου και  συζήτησε εκτενώς με τα μέλη του «για την ανάγκη να αναδειχτεί ο σπουδαίος μουσικός, να γίνει γνωστό και επισκέψιμο το μουσείο στο σπίτι του και να γνωρίσει ο κόσμος ένα μικρό γραφικό, εντυπωσιακό χωριό στους πρόποδες του Χελμού».

Ήταν μία φιλική και γόνιμη συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν δυνατότητες και σκέψεις για συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ, για εκδηλώσεις που μπορούν να προταθούν, να δρομολογηθούν, να ωριμάσουν, και να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Το ΔΗΠΕΘΕ θα αξιοποιήσει αυτή τη συνεργασία για την πολιτιστική ανάδειξη θησαυρών της περιοχής μας, «για να ανοιχτούμε στον κόσμο, για να εκπληρώνεται ουσιαστικά ο ρόλος μας ως δημοτικού και περιφερειακού θεάτρου». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5908 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top