tetartopress

Μεγάλης έκτασης επιχείρηση καθαρισμού μέσα στο δάσος Ομπλού – Κεφαλόβρυσου


Οι κάτοικοι του Σαραβαλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων συνεχίζουν τις δυναμικές πρωτοβουλίες τους για να υπενθυμίσουν την «ξεχασμένη» σπουδαιότητα για το αστικό και περιαστικό πράσινο και το περιβάλλον, του πανέμορφου δάσους Ομπλού – Κεφαλόβρυσου, που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της Πάτρας.

Μετά τον καθαρισμό στην περιοχή Τέρμα Μύλου και τη μετατροπή ενός σκουπιδότοπου σε όμορφο δενδροπερίβολο από τους μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου, τον δραστήριο Φιλοδασικό Προοδευτικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» και την Τοπική Κοινότητα, που σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής  και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου, μία ακόμη μεγαλύτερης έκτασης επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μέσα στο δάσος Ομπλού – Κεφαλόβρυσου.

Το κάλεσμα των τοπικών φορέων βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του Σαραβαλίου με εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Με τη βοήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και του προσωπικού του Δήμου μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες λάστιχων, επίπλων και σκουπιδιών, επαναφέροντας το δάσος στη φυσική του κατάσταση.

Η Τοπική Κοινότητα, οι φορείς και οι κάτοικοι του Σαραβαλίου με τη συνεχή δράση τους στέλνουν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το δάσος του Ομπλού – Κεφαλόβρυσου, τόσο από όσους ανεύθυνα το ρυπαίνουν, όσο και από όποιον το επιβουλεύεται για ίδιον όφελος.


Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση, που θα γίνει με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, είναι σύσκεψη με φορείς της ευρύτερης περιοχής για το ζήτημα της κοπής δένδρων στο δάσος, καθώς και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ρύπανσης του.

Ο Συντονιστής των Εθελοντικών Περιβαλλοντικών Ομάδων της Αντιδημαρχίας  Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Δημήτρης Σουγλέρης δήλωσε σχετικά: «Η  δασική ρύπανση με βαριά αντικείμενα είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί παρά τις όποιες επιχειρησιακές δυσκολίες παρουσιάζει λόγω του δύσβατου των δασικών περιοχών. Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες, που απερίσκεπτα, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο κακό κάνουν, να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Ειδικότερα για την αλόγιστη εναπόθεση βαριών αντικειμένων  στα δάση μας, επισημαίνουμε ότι είναι παράλογο, αφού με ένα απλό τηλεφώνημα στο 15190 (αστική χρέωση) ή με ένα αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://patras.sense.city/report ο Δήμος προγραμματισμένα αναλαμβάνει δωρεάν την μεταφορά τους στον προβλεπόμενο οργανωμένο χώρο εναπόθεσης».

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13928 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top