Τέταρτο
38 Προβολές

Μεσοχειμονιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών


Advertisement


Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιανουαρίου «χτυπάει η καρδιά» των Μεσοχειμωνιάτικων Καταμετρήσεων Υδροβίων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) και οι μετρήσεις θα συνεχίζονται όλη την εβδομάδα μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο σε περισσότερους από 200 μικρούς και μεγάλους υγρότοπους της Ελλάδας.

Για δέκα ημέρες λοιπόν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα παρουσιάζει ένα από τα 10 πολυπληθέστερα υδρόβια πουλιά που καταγράφονται στις ΜΕΚΥΠ.

Advertisement

Σκουφοβουτηχτάρι

Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, το Σκουφοβουτηχτάρι, φωλιάζει στους πυκνούς καλαμιώνες των υγροτόπων της χώρας. Τον χειμώνα καταφτάνουν κι άλλα πουλιά από τις βόρειες χώρες με αποτέλεσμα να σχηματίζουν μεγάλα κοπάδια στις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες.

Είναι το 10ο πιο πολυπληθές είδος στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών με μέσο όρο 22.300 πουλιά κατ’ έτος.

Ζει αποκλειστικά στο νερό και είναι εξαιρετικός δύτης. Σήμα κατατεθέν του οι μαυριδερές φούντες που προεξέχουν σαν αυτιά στο κεφάλι του (καλοκαιρινό φτέρωμα).

Φημίζεται επίσης για το φλερτ του την εποχή του ζευγαρώματος, ενώ πολιορκεί το επίδοξο ταίρι του μέχρι «τελικής πτώσης» από τον χορό.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6771 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top