Τέταρτο

161 Προβολές

Μεσολόγγι: Φωτογραφικός περίπατος με θέμα «Η αρχιτεκτονική που χάνεται»Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 10:00 π.μ., περπατάμε και φωτογραφίζουμε την αρχιτεκτονική που χάνεται στο Μεσολόγγι. Διηγούμαστε και ακούμε ιστορίες για γνωστές και άγνωστες γωνιές της πόλης.

Ο περίπατος γίνεται στο πλαίσιο ανοιχτού καλέσματος που έχει κάνει η ομάδα αρχιτεκτονικής του “Messolonghi By Locals”. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:00 π. μ. από τον τοπικό Κόμβο -Local HUB, πλατεία Αθανάσιου Ραζηκότσικα (πλ. Κέννεντυ).

Για όσους έχουν ήδη φωτογραφίες ή απορίες σχετικά με το Ανοιχτό Κάλεσμα, η ομάδα του “Messolonghi By Locals” τους περιμένει 09:00-10:00 στον Τοπικό Κόμβο-Local HUB για να συζητήσουν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα της εκδήλωσης.

 

«Η Αρχιτεκτονική που χάνεται στο Μεσολόγγι»

Στο κάλεσμά της, η ομάδα αρχιτεκτονικής του “Messolonghi By Locals” μας παροτρύνει να περπατήσουμε με τα μάτια ψηλά και να φωτογραφίσουμε μέσα από τη δική μας ματιά την αρχιτεκτονική που χάνεται στο Μεσολόγγι.

Στόχος είναι να αποτυπωθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της πόλης. Να περπατήσουμε στην πόλη και να καταγράψουμε με ένα κλικ, κτίρια, πόρτες, μπαλκόνια, εσωτερικούς χώρους σπιτιών και γενικά να εκφράσουμε την δική μας οπτική στο θέμα: «Η αρχιτεκτονική που χάνεται στο Μεσολόγγι».

Αποστολή Φωτογραφιών μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2019

Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν:

– όνομα φωτογράφου, τίτλο φωτογραφίας, τοποθεσία
– σύντομο επεξηγηματικό κείμενο (προαιρετικά)
– επιθυμητή ανάλυση τα 300dpi
– η μικρή πλευρά τους να είναι 2000 pixel
– να σταλούν σε μορφή jpeg
– στο email [email protected]


Τι είναι το Messolonghi By Locals;

Το Messolonghi By Locals αφορά στην καταγραφή και διάδοση της ταυτότητας του Μεσολογγίου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με τους πολίτες οι οποίοι γίνονται οι ίδιοι οι συνδιαμορφωτές της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης.

Βασιζόμενοι στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών που θέλουν να γίνουν μέρος της θετικής αλλαγής για την πόλη και την δημιουργία μιας νέας προοπτικής γι’ αυτήν, στοχεύουμε στο να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαμορφώσουμε την ταυτότητα της πόλης μας. Στόχος είναι οι πολίτες του Μεσολογγίου να συνεργαστούν, να μοιραστούν σκέψεις, εμπειρίες, εικόνες και όνειρα για τον τόπο στον οποίο ζουν και αγαπούν.

Μέσα από αυτή τη συμμετοχική διαδικασία θα προκύψει ένας φυσικός και ψηφιακός χάρτης που θα αποτυπώνει το Μεσολόγγι μέσα από θεματικές διαδρομές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Messolonghi By Locals μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του: messolonghibylocals.com


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top