tetartopress

Μεσολόγγι: Καλλιτεχνικά εργαστήρια 2022-2023 του Messolonghi by Locals


Το Messolonghi by Locals και ο Τοπικός Κόμβος_Local HUB σας προσκαλούν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβρη στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα πρώην πλ. Κέννεντυ).

Εργαστήρια χαρακτικής, κεραμικής, κηροπλαστικής, ζωγραφικής για παιδιά και ελεύθερου σχεδίου. Οι εισηγητές είναι τοπικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

Με δημιουργική διάθεση, ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και απλά βήματα, ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις τεχνικές και να δημιουργήσει. Στον χειμερινό κύκλο εργαστηρίων άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν και περνούν όμορφες στιγμές, με άξονα την προσωπική δημιουργία. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα, παρά μόνο διάθεση και φαντασία.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub σε ειδικά διαμορφωμένα, ολιγομελή τμήματα.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:  www.messolonghibylocals.com/ergastiria22 | Εναλλακτικά καθημερινά στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (11:00-14:00 & 19:00-21:00) ή τηλεφωνικά στο 2631302048

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Χαρακτική με τον Παναγιώτη Πριστούρη
Κάθε Δευτέρα 17:00-18:00 τμήμα εφήβων
Κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 τμήμα ενηλίκων
Έναρξη: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Το εργαστήριο έχει σκοπό την εισαγωγή στην εικαστική τέχνη της χαρακτικής. Στο εργαστήριο μαθαίνουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που ακολουθούνται χαράσσοντας και τυπώνοντας α έργα που δημιουργούμε.

Ζωγραφική με την Ελένη Λύρου
Παιδικό τμήμα
Κάθε Τρίτη 17:00-18:00 (5-7)
και 18:00-19:00 (8-10)
Έναρξη: Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Το σχέδιο είναι μέσο επικοινωνίας και ευχάριστη ενασχόληση. Μια παγκόσμια γλώσσα που μας καλεί να καταγράψουμε μορφές, ιδέες και να δημιουργήσουμε αρμονικές συνυπάρξεις χρωμάτων και παραστάσεων. Όμως όλα αυτά θέλουν κάποιες κατευθύνσεις και αρχές. Για αυτό σας περιμένουμε στα τμήματα εικαστικών για παιδιά.

Ελεύθερο σχέδιο με την Ελένη Λύρου
Τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+)
Κάθε Τετάρτη 18:00-19:30
Έναρξη: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Ελεύθερο σχέδιο, τεχνικές και εργαλεία σε ένα εργαστήριο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες στην αντίληψη του χώρου και των όγκων.

Κηροπλαστική με την Μάρθα Γαβριελάτου
Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (11+)
Έναρξη: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνει εκμάθηση τεχνικών κατασκευής κεριών και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους κεριά.

Κεραμική με την Μαρία Γούργαρη
Κάθε Παρασκευή 17:30-18:30, παιδιά (7-11 ετών)
και 19:00-21:00 τμήμα εφήβων και ενηλίκων
Έναρξη: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Η κεραμική συνδέεται με τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών. Έτσι, ο άνθρωπος μέσω αυτής κατανοεί την αρχέγονη φύση του παίζοντας με τα στοιχεία, χώμα, φωτιά, νερό, αέρας.
Μέσω της ενασχόλησής μας με τον πηλό και τις άπειρες εικαστικές δυνατότητες του αναπτύσσουμε τη δημιουργική πλευρά της σκέψης μας, αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες, εκφραζόμαστε καλλιεργώντας την προσωπική μας ταυτότητα.

*Οι ώρες μπορεί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

 

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top