tetartopress

Μεσολόγγι: Καλλιτεχνικά εργαστήρια 2022-2023 του Messolonghi by Locals


Το Messolonghi by Locals και ο Τοπικός Κόμβος_Local HUB σας προσκαλούν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβρη στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα πρώην πλ. Κέννεντυ).

Εργαστήρια χαρακτικής, κεραμικής, κηροπλαστικής, ζωγραφικής για παιδιά και ελεύθερου σχεδίου. Οι εισηγητές είναι τοπικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

Με δημιουργική διάθεση, ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και απλά βήματα, ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις τεχνικές και να δημιουργήσει. Στον χειμερινό κύκλο εργαστηρίων άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν και περνούν όμορφες στιγμές, με άξονα την προσωπική δημιουργία. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα, παρά μόνο διάθεση και φαντασία.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub σε ειδικά διαμορφωμένα, ολιγομελή τμήματα.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:  www.messolonghibylocals.com/ergastiria22 | Εναλλακτικά καθημερινά στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (11:00-14:00 & 19:00-21:00) ή τηλεφωνικά στο 2631302048

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Χαρακτική με τον Παναγιώτη Πριστούρη
Κάθε Δευτέρα 17:00-18:00 τμήμα εφήβων
Κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 τμήμα ενηλίκων
Έναρξη: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Το εργαστήριο έχει σκοπό την εισαγωγή στην εικαστική τέχνη της χαρακτικής. Στο εργαστήριο μαθαίνουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που ακολουθούνται χαράσσοντας και τυπώνοντας α έργα που δημιουργούμε.

Ζωγραφική με την Ελένη Λύρου
Παιδικό τμήμα
Κάθε Τρίτη 17:00-18:00 (5-7)
και 18:00-19:00 (8-10)
Έναρξη: Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Το σχέδιο είναι μέσο επικοινωνίας και ευχάριστη ενασχόληση. Μια παγκόσμια γλώσσα που μας καλεί να καταγράψουμε μορφές, ιδέες και να δημιουργήσουμε αρμονικές συνυπάρξεις χρωμάτων και παραστάσεων. Όμως όλα αυτά θέλουν κάποιες κατευθύνσεις και αρχές. Για αυτό σας περιμένουμε στα τμήματα εικαστικών για παιδιά.

Ελεύθερο σχέδιο με την Ελένη Λύρου
Τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+)
Κάθε Τετάρτη 18:00-19:30
Έναρξη: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Ελεύθερο σχέδιο, τεχνικές και εργαλεία σε ένα εργαστήριο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες στην αντίληψη του χώρου και των όγκων.

Κηροπλαστική με την Μάρθα Γαβριελάτου
Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (11+)
Έναρξη: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνει εκμάθηση τεχνικών κατασκευής κεριών και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους κεριά.

Κεραμική με την Μαρία Γούργαρη
Κάθε Παρασκευή 17:30-18:30, παιδιά (7-11 ετών)
και 19:00-21:00 τμήμα εφήβων και ενηλίκων
Έναρξη: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Η κεραμική συνδέεται με τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών. Έτσι, ο άνθρωπος μέσω αυτής κατανοεί την αρχέγονη φύση του παίζοντας με τα στοιχεία, χώμα, φωτιά, νερό, αέρας.
Μέσω της ενασχόλησής μας με τον πηλό και τις άπειρες εικαστικές δυνατότητες του αναπτύσσουμε τη δημιουργική πλευρά της σκέψης μας, αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες, εκφραζόμαστε καλλιεργώντας την προσωπική μας ταυτότητα.

*Οι ώρες μπορεί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top