Τέταρτο

Μεσολόγγι: Οι ντόπιοι αναζωογονούν τον τόπο τους


Το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε σημαντική επισκεψιμότητα στο Μεσολόγγι με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και ντόπιους, οι οποίοι με σύμμαχο την ηλιοφάνεια του Σαββάτου, απόλαυσαν τις ομορφιές του τόπου και τις εμπειρίες που συντονίζει το Μεσολόγγι των ντόπιων – Messolonghi by locals

Όπως αναφέρει το Μεσολόγγι των ντόπιων σχετικά με την επιτυχία των δράσεων:

Την Παρασκευή το βράδυ στην Τουρλίδα, ο αστροφωτογράφος Γιώργος Ντέκας και η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου μας ταξίδεψαν με τηλεσκόπια και αφηγήσεις στον έναστρο ουρανό και βρέθηκαν για λίγο στη Σελήνη, τον αστερισμό του Οφιούχου και το νεφέλωμα του Ωρίωνα. Μια βραδιά που γέμισε από χαμόγελα και νεανική αισιοδοξία.

Το Σάββατο το Messolonghi by locals συνομίλησε με την εκπομπή ΑγροWeek της ΕΤ3 και αναφέρθηκε στην αλιευτική παράδοση και τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που απολαμβάνουμε στον υγρότοπό μας.

Οι βαρκάδες που ήταν προγραμματισμένες για το μεσημέρι του Σαββάτου συγκέντρωσαν επισκέπτες από το Μεσολόγγι, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Αγρίνιο, την Αθήνα αλλά και τη Ρόδο. Η περιβαλλοντολόγος Σισία Ρούσση περιήγησε τους επιβαίνοντες στην ιστορία της δημιουργίας της λιμνοθάλασσας, τις ιδιαιτερότητες της, τη μοναδική βιοποικιλότητα και τις απειλές που αντιμετωπίζει.

Την Κυριακή αρκετοί φίλοι τόλμησαν, παρά τη συννεφιά, να πάρουν το δρόμο για την αρχαία Πλευρώνα και ανταμείφθηκαν από τη μοναδική θέα και την ξενάγηση του Γιώργου Αποστολάκου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top