Τέταρτο

Μεσολόγγι: Παρουσιάζονται οι Σπηλαιομορφές του Αρακύνθου


Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00, το Messolonghi by Locals παρουσιάζει το ερευνητικό έργο του Ιωάννη Ζαβιτσανάκη – αρχαιολόγου, σπηλαιολόγου ερευνητής, σχετικά με τις σπηλαιομορφές του Αρακύνθου και τον Άγιο Νικόλαο Κρεμαστό.

Την παρουσίαση κάνει ο Γεώργιος Ευστρ. Αποστολάκος – Διπλωματούχος ξεναγός, στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αράκυνθος ή Ζυγός, στην ντοπιολαλιά, είναι το βουνό που στεφανώνει από τα βόρεια και χαρακτηρίζει το τοπίο του Μεσολογγίου. Δεν είναι ψηλό βουνό αλλά έχει έντονο χαρακτήρα και ποικίλα φυσικά χαρίσματα, μεταξύ αυτών και οι σπηλαιομορφές του οι οποίες κάποιες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό και άλλες είναι γνωστές ως ανθρώπινα μνημεία, όπως ο Άγιος Νικόλαος Κρεμαστός.

Με την παρουσίαση αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μερικά φυσικά και ανθρώπινα μνημεία του τόπου, καθώς και να εξοικειωθούμε με τον τρόπο διεξαγωγής της σπηλαιολογικής έρευνας και με τη διαδικασία αυτής.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top