Τέταρτο

Μεσολόγγι: Τα όνειρά μας μέσα σ’ ένα ηλιοβασίλεμα με μια Νεφέλη…


Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Messolonghi by Locals δημιούργησαν ένα βίντεο το οποίο μας πηγαίνει βόλτα στο παλιό Μεσολόγγι και το Αλσύλλιο της Κλείσοβας.

Όπως αναφέρουν: «Το Αλσύλλιο, είναι η αφετηρία της διαδρομής για το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας που το τελευταίο εξάμηνο αναδείξαμε, με στόχο τη γνωριμία της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών με μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς. Μία διαδρομή που ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με την άγρια φύση που συνυπάρχει και τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Δείτε το βίντεο:


Σημείωμα:

Το καλοκαίρι μπαίνει διστακτικά, συνεσταλμένο, χωρίς αυτοπεποίθηση…

Σκεφτήκαμε να το “βοηθήσουμε”. Να το στολίσουμε με χρώματα. Να το γεμίσουμε ήλιους, παιχνίδια και γέλιο. Να του δώσουμε δρόμους φτιαγμένους με λαχτάρα και πάθος. Δρόμους που να πηγαίνουν σε μέρη γεμάτα φως.

Πήραμε τα ποδήλατά μας, ωραίες σκέψεις, μια φαντασία ανυπότακτη – φορέσαμε τα λουλουδάτα φορέματά μας και το χαμόγελό μας και… “θάλασσα, ίσως είναι το μητρικό σου αλάτι που σήμερα μας έφερε κοντά σου”.

Εκεί, στο αλσύλλιο της Κλείσοβας ή -καλύτερα- στο δασάκι του κυρ-Μάκου του Τζάνου, ανταλλάξαμε στίχους, ανοίξαμε πανιά κάτω από τους ευκάλυπτους, ψιθυρίσαμε πόθους, ακούσαμε το θρόισμα των φύλλων. Εκεί, στο δασάκι του κυρ-Μάκου μυρίσαμε ένα καλοκαίρι αιώνιο, με τα τριξίματα του ξύλου, τις μυρωδιές των καλαμιών, τις φωνές των πουλιών που είδαν επισκέπτες και ήρθαν να μας καλωσορίσουν.

Κι ο ήλιος ήρθε να παίξει με τα κύματα πριν πάει να κοιμηθεί. Ο ορίζοντας βάφτηκε ένα ροζ τριανταφυλλί. είναι το χαλί που στρώνει η μάνα του ήλιου, για να περάσει ο γιος της και να φτάσει σπίτι του.

Παίξαμε κρυφτό ανάμεσα στους κορμούς των δέντρων, ανεβήκαμε νοερά ως το πιο ψηλό τους κλαδί, ακούσαμε τα φύλλα και τα ξερόχορτα να σπαρταρούν κάτω από το περπάτημα μας.

Λίγο πριν πέσει η νύχτα…

Εκεί, στο δασάκι του κυρ Μάκου, ξεκίνησε για μας το καλοκαίρι.

Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Messolonghi By Locals

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top