Τέταρτο

«Μετά τον χωρισμό» – Ειδική προβολή της ταινίας από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης


Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, και σε συνεργασία με τη GΕΑ (GenderEqualityAssembly), διοργανώνουν την ειδική προβολή της ταινίας Μετά τον χωρισμό του Ξαβιέ Λεγκράν, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 21.00, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.

Μετά τον χωρισμό / Jusqu’à la garde / Custody (Γαλλία, 2017)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Ξαβιέ Λεγκράν/ Xavier Legrand.  Με τους: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 93΄.

Μετά το διαζύγιό τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Πριν την προβολή της ταινίας, η θεατρική σκηνοθέτις Εύη Σαρμή θα μιλήσει για το μοτίβο βίας στο έργο Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ενώ η συγγραφέας Θέδα Καϊδόγλου θα διαβάσει λογοτεχνικά αποσπάσματα που σχετίζονται με τη θεματική της εκδήλωσης. Συντονισμός: Ειρήνη Περπερίδου (ιδρύτρια της GEA).

Πληροφορίες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 21:00

Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8237 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top