Τέταρτο

«Μια καρναβαλική ιστορία» εμπνευσμένη από την καρναβαλική ιστορία της Πάτρας σε σκηνοθεσία Δημήτρη ΖαπάντηΗ θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια καρναβαλική ιστορία» θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr από το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 21.00.

Το έργo ξεκινάει στο 1900 όπου ένας κύριος αγοράζει από ένα παιδάκι μια εφημερίδα.  Αμέσως, ξεκινάει το διάβασμα, της εφημερίδας εν είδει αφηγηματικού μοτίβου (με συνεχή ανάγνωση καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης). Στο διάβασμα – αφήγηση, ακούγονται τα αποκόμματα των εφημερίδων που αναφέρονται στα καρναβάλια – και μόνο- από το 1900 έως το 1978, όπως είναι καταγεγραμμένα στο μουσείο τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Επιπλέον, το διάβασμα των εφημερίδων, θα συνδέει την καρναβαλική ιστορία της πόλης με την παράσταση, καθώς στην αφήγηση των αποσπασμάτων δυο ηθοποιοί θα απεικονίζουν κατά το δυνατόν παραστατικά και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες (εικαστικός, ενδυματολόγος) ενδυματολογικά, το πλέγμα και την εσωτερικότητα αυτών που ακούγονται, αναδεικνύοντας την  ιστορία που περιγράφεται από τον αφηγητή. Το background, θα φωτογραφίζει την κάθε εποχή, προάγοντας την περιρρέουσα καρναβαλική ατμόσφαιρα.

«Μια Καρναβαλική Ιστορία» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαπάντη, από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Πρεμιέρα 6 Μαρτίου 2021, ώρα 21.00.


Ταυτότητα παράστασης

Ηθοποιοί: Δημήτριος Βαμβακάς, Δήμητρα Θεοδωροπούλου και η μικρή Λυδία Ζαπάντη

Αφήγηση: Διονύσιος Καπρούλιας

Σκηνοθεσία: Δημήτριος Ζαπάντης

Σκηνικά-Φωτογραφία: Ιωάννης Κοψίνης

Ενδυματολόγος- Styling:  Ελένη Ασλανίδη

Χορογραφία: Αγγελική Σίνου

Μουσική: Αθανάσιος Ευστρατιάδης

Βίντεο/ Μοντάζ: Manos Mpouses Videography

Τεχνική υποστήριξη: Χρίστος Αναγνωστόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Μosaic

Παραγωγή: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας

*Με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. H ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας ευχαριστεί το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για τη διάθεση των αποκομμάτων των εφημερίδων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top