Τέταρτο

Μια λαφίνα και μια «χούφτα άνθρωποι» κρατούν καθημερινά όρθιο το Νυμφαίο από την «πράσινη» ισοπέδωσηΚαθημερινό μπλόκο στο Νυμφαίο από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση τού ηλίου, έχει αποφασιστεί από κατοίκους στην περιοχή μετά τη σκανδαλώδη απόφαση του υπ. Περιβάλλοντος να εγκρίνει τη συνέχιση των εργασιών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Και όπως διαβάζουμε:

Γι ακόμη μια μέρα, μια λαφίνα, γιαγιάδες και τα εγγόνια τους, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι και ειδικοί επιστήμονες τού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, μια χούφτα άνθρωποι δηλαδή κι ένα ζωντανό τού δάσους, κρατήσαμε όρθιο το μπλόκο ενάντια στον συνεχόμενο εμπαιγμό τής περιφερειακής διοίκησης, που λειτουργεί ως υπάλληλος των ιδιωτικών συμφερόντων εκδίδοντας άδειες για τις αδηφάγες μπουλντόζες των πολυεθνικών εταιριών.

Ζητούμε να μάς αφήσουν να επιλέξουμε τον τρόπο ζωής μας. Θέλουμε να γίνουμε όχι η μπαταρία αλλά ο κήπος τής Ευρώπης –έχουμε αμπελώνες, φασόλια, πιπεριές κι αυτόχθονα κοπάδια ζώων. Θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση φιλοξενίας που ανέδειξε τον τόπο μας διεθνώς –έχουμε τα βυζαντινά μνημεία τής Καστοριάς, τον προϊστορικό οικισμό τού Αρμενοχωρίου, τον νεολιθικό τού Δισπηλιού, τον ιστορικό τού Νυμφαίου, έχουμε την “εύλαλη σιωπή” τής Πρέσπας τού Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Όχι, δεν θέλουμε άλλες βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρισμού ανάμεσα στα δάση μας
Όχι, δεν θέλουμε άλλον Εμπαιγμό

Γι’ αυτό και αύριο το πρωί, ώρα 08:00, θα είμαστε πάλι εδώ, στο Μπλόκο του Νυμφαίου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7361 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top