tetartopress

 Μήνυμα για ένα καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη μετέφερε ο Αρχέλων στη Ζάκυνθο


Ο απολογισμός της προσπάθειας που έγινε στο πρόγραμμα Ζακύνθου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού το καλοκαίρι που μας πέρασε  είναι εντυπωσιακός. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αρχέλων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πάνω από 27.000 επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στις δράσεις για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και η Fraport Greece σε συνεργασία με την Air France υποστήριξαν τη συμμετοχή εθελοντών για αυτό το σκοπό.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου διακρίνεται για τη μοναδική αξία του παράκτιου τοπίου και της βιοποικιλότητας που φιλοξενεί και βέβαια η χελώνα Καρέττα αναπαράγεται στις παραλίες του κόλπου του Λαγανά κάθε καλοκαίρι. Παράλληλα με την καταγραφή και προστασία των φωλιών θαλάσσιας χελώνας που γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, το πρόγραμμα του Αρχέλων προσπαθεί συστηματικά να μεταφέρει το μήνυμα για έναν καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη στη Ζάκυνθο.

Οι χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν τις τελευταίες δεκαετίες στις παραλίες ωοτοκίας, συχνά δεν γνωρίζουν τους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούν. Το καλοκαίρι του 2022 η τουριστική κίνηση στις παραλίες ωοτοκίας του νησιού ήταν αυξημένη και υπήρχε ανάγκη υποστήριξης της ενημέρωσης όλου αυτού του κόσμου. «Τον Ιούλιο χρειάστηκε να προσελκύσουμε περισσότερους εθελοντές για να πραγματοποιήσουμε  τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στη Ζάκυνθο», εξήγησε  η Δάφνη Μαυρογιώργου, Διευθύντρια του Αρχέλων.

Ο εποχικός Ενημερωτικός Σταθμός του Αρχέλων στην πόλη της Ζακύνθου λειτούργησε για πάνω από 900 ώρες δίνοντας πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους προστασίας τους. Οι εθελοντές του Αρχέλων δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Πραγματοποίησαν πάνω από 700 παρουσιάσεις σε 18 συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις για την ενημέρωση όσο περισσότερων επισκεπτών. Τελικά, στην  προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκαν πάνω από 27.000 άτομα.

Φέτος το καλοκαίρι θα ξανάρθουν στον κόλπο του Λαγανά οι χελώνες να αφήσουν τα αυγά τους και οι επισκέπτες για να κάνουν τις διακοπές τους. Οι αιτήσεις των εθελοντών έχουν ήδη αρχίσει. Μάθε πώς μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής στα προγράμματα προστασίας του Αρχέλων εδώ.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13928 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top