Τέταρτο
216 Προβολές

Μήνυμα της Unicef για τα παιδιά – θύματα στις εμπόλεμες ζώνες με 3.758 σχολικές τσάντες έξω από το κτίριο του ΟΗΕ

https://weshare.unicef.org/archive/-2AMZIFJBACOD.html

© UNICEF/UN0342008/Farber/Getty Images
Πάνω από 3.700 γαλάζιες σχολικές τσάντες τοποθετήθηκαν σε σειρές κατά τρόπο ώστε να θυμίζουν επιτύμβιες πλάκες, σε μια εγκατάσταση η οποία δημιουργήθηκε την Κυριακή έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, για να προσελκύσει την προσοχή στον αριθμό των παιδιών που σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Τις 3.758 σχολικές τσάντες, εγκατέστησε η Unicef έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τρόπο τέτοιο ώστε να θυμίζουν νεκροταφείο. Καθένα από τα σχολικά αυτά σακίδια υποδεικνύει την απώλεια μιας παιδικής ζωής που χάθηκε σε περιοχές συγκρούσεων.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και είναι ένα μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου, καθώς τα παιδιά σε πολλά μέρη του κόσμου επιστρέφουν στο σχολείο τους και λίγες μέρες πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, τα σακίδια θα διατεθούν για να υποστηριχθεί η μόρφωση παιδιών σε όλο τον κόσμο.

«Τα σακίδια της UNICEF αποτελούσαν πάντα ένα σύμβολο της ελπίδας και της παιδικής ηλικίας», δήλωσε η Χενριέτα Φορ, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης και συνεχίζει: «Σε δύο εβδομάδες, οι ηγέτες του κόσμου που θα συγκεντρωθούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα γιορτάσουν την 30ή επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αυτή η εγκατάσταση πρέπει να τους υπενθυμίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές»

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2019 για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, περισσότερα από 12.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν σε περιοχές συγκρούσεων πέρυσι – ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που άρχισαν να παρακολουθούν και να αναφέρουν αυτή τη σοβαρή παραβίαση τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτά είναι μόνο τα επαληθευμένα περιστατικά – οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότεροι. Η UNICEF εκτιμά ότι στο ένα τέταρτο αυτών των περιπτώσεων, τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία, την Υεμένη και αλλού, τα παιδιά πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα  του πολέμου. Καθώς συνεχίζεται, η εκτεταμένη χρήση εκρηκτικών όπλων, όπως αεροπλάνα, νάρκες, αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, επιθέσεις με πυραύλους, πυρομαχικά διασποράς, πυροβολισμούς πυροβολικού προκαλούν τη συντριπτική πλειοψηφία παιδικών ατυχημάτων σε ένοπλες συγκρούσεις.

«Καθώς πολλά παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο τους αυτή την εβδομάδα, θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή στα χιλιάδες παιδιά που σκοτώθηκαν στις εμπόλεμες περιοχές και των οποίων η τραγική απώλεια θα γίνει πάντα αισθητή στα σπίτια, τις τάξεις και τις κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο», σημειώνει η Φορ.

https://weshare.unicef.org/archive/-2AMZIFJBANI5.html

© UNICEF/UN0341973/Farber/Getty Images


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5695 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top