Τέταρτο

MISTERO BUFFO σε Ραδιοφωνικό Θέατρο από την Θεατρική Ομάδα του ΆΣΤΟ ΕπικοινωνούμεΗ Θεατρική Ομάδα του ΆΣΤΟ Επικοινωνούμε» ΘέΑ(Σ)ΤρΟ παρουσιάζει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση επιλεγμένες αυτοτελείς σκηνές από το βραβευμένο θεατρικό έργο του Dario Fo «Mistero Buffo». Πρόκειται στην ουσία για μια αναβίωση των «Λειτουργικών Δραμάτων», των αναπαραστάσεων δηλαδή διαφόρων περικοπών από τη Βίβλο οι οποίες διαδραματίζονταν μέσα και έξω από τις εκκλησίες, στους δρόμους και στις πλατείες κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα -όταν πλέον το θέατρο στην Ευρώπη έπνεε τα λοίσθια -, και που οδήγησαν στην «Ανάσταση» του θεάτρου.

Το έργο που θεωρείται από τις μεγάλες στιγμές του σπουδαίου αυτού ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη (και το οποίο στάθηκε ο κύριος λόγος για τη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ) απαρτίζεται από 13 μικρές αυτοτελείς ιστορίες από τον βίο του Ιησού, εκ των οποίων στις διάφορες θεατρικές του ανα-παραστάσεις παίζονται 7 -8 συνήθως εκ περιτροπής, δοσμένες άλλοτε με κωμικό και άλλοτε με κωμικοτραγικό ύφος, όπως και να‘χει πάντως, με την ιδιαίτερη αυτή γραφίδα του διάσημου Ιταλού θεατράνθωπου που εστιάζει κυρίως στο ανθρώπινο στοιχείο του Θείου δράματος.

Έτσι στο συγκεκριμένο θεατρικό podcast θα ακούσουμε για μια διαφορετική “σφαγή των αθώων”, τα παραλειπόμενα της “Ανάστασης του Λαζάρου”, για το μοναδικό αυτό “Παιχνίδι του τρελού,” την ιδιαίτερη “ηθική του τυφλού και του ανάπηρου” καθώς και το μητρικό πόνο της “Μαρίας κάτω από τον Σταυρό”.

Ταυτότητα Παράστασης:

Mistero Buffo του Dario Fo

Ραδιοφωνική Σκηνοθεσία: Ηλίας Ηλιόπουλος

Μετάφραση: Δήμητρα Κουλουμπή, Ελένη Μιχαλέτου,

Δραματουργική επεξεργασία: Ηλίας Ηλιόπουλος

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Νίκος Καλαντζής, Άννα Γληγόρη, Κωνσταντίνα Τράκα, Δήμητρα Κουλουμπή, Υρώ Λιακοπούλου, Μαρία Σγούρου

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα  ΑΣΤΟ – επικοινωνούμε  “ΘέΑ(Σ)ΤρΟ”

Η ξεχωριστή αυτή παραγωγή σε μορφή Ραδιοφωνικού Θεάτρου (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας), θα παίζεται καθόλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και της επόμενης Εβδομάδας του Πάσχα, από τον ιντερνετικό  ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΣΤΟ- Επικοινωνούμε  καθώς και από διάφορους άλλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί επίσης να το ακούσει από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Mistero Buffo Podcast

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top