tetartopress

My Name is Blue: Το Ντοκιμαντέρ «σταθμός» για τις θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο


Γυρίσματα σε τέσσερις μεσογειακές χώρες, υποβρύχιες λήψεις, συμμετοχή εννιά περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Έθνη, συνεντεύξεις με αλιείς και μέλη τοπικών κοινωνιών και κυρίως μια σε βάθος αποτύπωση του κύκλου ζωής, των απειλών, αλλά και των προσπαθειών που γίνονται για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο, συνθέτουν το νέο ντοκιμαντέρ “My Name is Blue”. Το ντοκιμαντέρ, που αυτή τη στιγμή προβάλλεται σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργήθηκε από τους Mind The Bump και την παραγωγή έκανε το Medasset στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών στη Μεσόγειο».

Μέσα από τον κύκλο ζωής της θαλάσσιας χελώνας και το ταξίδι της στη Μεσόγειο θάλασσα, ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά οι προσπάθειες περιβαλλοντικών οργανώσεων, διεθνών οργανισμών, εθελοντών, επιστημόνων αλλά και τοπικών κοινωνιών για τη σωτηρία του είδους.

Το ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας εξελίσσεται ταυτόχρονα με το ταξίδι των δημιουργών για γυρίσματα σε Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία και Τυνησία. Το “My Name is Blue” αποτελεί έναν ύμνο στη Μεσόγειο και τη σημασία της συνεργασίας για την προστασία ενός έντονα μεταναστευτικού είδους, όπως η θαλάσσια χελώνα, από τις ανθρωπογενείς απειλές.

Το ντοκιμαντέρ έχει επιλεγεί και προβάλλεται σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Cefalu Film Festival, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το Inheritance Festival 2022 Summer Edition, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, το Festival Cine del Mar – Puerto de Ideas Bio bio στη Χιλή, ενώ απέσπασε διάκριση στο Vaasa Wildlife Festival στη Φιλανδία στην κατηγορία Υποβρύχιων Ταινιών.

Έχει επίσης κερδίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς πλατφόρμας streaming Water Bear,μιας πλατφόρμας με αμιγώς περιβαλλοντικό προσανατολισμό και εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να  προβληθεί σύντομα από αυτήν με ελεύθερη πρόσβαση.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Medasset Γιώργος Σαμψών «Η ευαισθητοποίηση του κοινού σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, λόγω των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων βρίσκεται πάντα στην «καρδιά» των προσπαθειών του Medasset. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε για να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς και μέσα από το “MyNameisBlue” πιστεύουμε ότι το επιτυγχάνουμε».


Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαρκολέφα & BastianFischer

Παραγωγή: medasset

Δ/νση Φωτογραφίας: Bastian Fischer

Υποβρύχιες – Εναέριες λήψεις: Βίκυ Μαρκολέφα & BastianFischer

Μουσική: Μάτι Παλαιολόγος

Αφήγηση: Eric Asch

Αφίσα: Imad Saihi / Pilier

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
commuter

commuter – Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP τους

Οι commuter, μετά το πρώτο τους single "Light", παρουσιάζουν το ντεμπούτο ομώνυμο ΕΡ τους. Το "commuter"  περιέχει 4 τραγούδια σε ...
Pippa Curnick «Το μαγικό θηριοτροφείο 2: Περιπέτεια στο Άγριο Άγνωστο»

Pippa Curnick «Το μαγικό θηριοτροφείο 2: Περιπέτεια στο Άγριο Άγνωστο»

Το κουδούνι χτυπάει ξανά στο σπίτι της Βιόλας Αγριώτη, στην οδό Τσουκνίδας. Αυτή τη φορά τα παιδιά αντικρίζουν στο κατώφλι ...
Vive Le Punk Rock Festival In Athens

10 Χρόνια Vive Le Punk Rock Festival in Athens

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, η 77-82 Team επιστρέφει δυναμικά για το καθιερωμένο διήμερο & γιορτάζει τα ...
Βασίλης Αλεξάκης «Η πρώτη λέξη»

Βασίλης Αλεξάκης «Η πρώτη λέξη»

Ο Μιλτιάδης, καθηγητής της συγκριτικής φιλολογίας στο Παρίσι, θα ήθελε πολύ να μάθει, πριν τον θάνατό του, ποια ήταν η ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12363 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top