Τέταρτο

Να δοθεί άμεσα λύση στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς απορριφθέντες λόγω παραβόλου από τους πίνακες κατάταξηςΔώδεκα χιλιάδες και πλέον εκπαιδευτικοί έχουν απορριφθεί από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών εξαιτίας ενός παραβόλου 3 ευρώ. Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας:

Έχουν περάσει μήνες από τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας από τους πίνακες αναπληρωτών για ένα παράβολο 3 ευρώ και η Κυβέρνηση επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία. Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βιοποριστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Τόσα χρόνια αναπληρώνανε τους εαυτούς τους σε όλη την Επικράτεια, δίνανε τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα τους εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη για την κατάστασή τους σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και αντίστροφα. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του προβλήματος αυτού. Η κυβέρνηση μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει τους τριμηνίτες και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δώσει λύση στο ζήτημα των 12.000 και πλέον συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου. Πλέον τίθεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας μαζί με αντιπροσωπία συναδέλφων που έχουν αποκλειστεί από τους πίνακες θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/1 ώρα 1.30 μ.μ. στην ΠΔΕ (Ακτή Δυμαίων).

Διεκδικούμε:

Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τουλάχιστον την επόμενη σχολική χρονιά 2021-22, καθώς αυτή η σχολική χρονιά έχει χαθεί για όσους είναι απορριφθέντες.

Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7108 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top