tetartopress

Να ενισχύσουμε την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

50233414_295116581145456_3617746937349931008_n


Μια καλή αφορμή για να γνωρίσουμε και να ενισχύσουμε τη δράση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων και της διαδικτυακής εφημερίδας «ΤΟ ΚΕΛΙ» είναι η μουσική βραδιά και το party οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Γενάρη 2019 στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Tσαμαδού 15 στην Αθήνα.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων δημιουργήθηκε λίγες εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο τεσσάρων κρατουμένων στον Κορυδαλλό, οι οποίοι απανθρακώθηκαν στο κελί 80, στις 31 Μαρτίου 2006.

Στόχος της συλλογικότητας ήταν και παραμένει να δίνει φωνή στους κρατούμενους, να δημοσιοποιεί τα αιτήματα και τις καταγγελίες τους, να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, να κάνει γνωστά στην κοινωνία τα προβλήματα των κρατουμένων, να στηρίζει τους δίκαιους αγώνες τους, να διεκδικεί την αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς και την αποποινικοποίηση και αποαυστηροποίηση αδικημάτων με απώτερο στόχο την κατάργηση του θεσμού της φυλάκισης.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, 13 χρόνια τώρα, προσπαθεί να έχει συνεχή παρέμβαση στις φυλακές και την κοινωνία για όσα συμβαίνουν στις φυλακές και τα κρατητήρια όλης της χώρας και η οποιαδήποτε δράση της γίνεται εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Για λόγους αρχής επίσης, η Πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση κρατουμένων σε υποθέσεις τους.

Νιώθοντας αγανάκτηση για όλα αυτά τα δικαιώματα που στερούνται οι κρατούμενοι αλλά και οι συγγενείς τους και βλέποντας τη ζωή των πρώτων να χάνεται μέσα στα κελιά, προσπαθεί να τους ακούσει, κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί.

Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες χρειάζονται την υποστήριξή μας προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Η Πρωτοβουλία προωθεί τα δικά τους αιτήματα προβάλλοντας τις δικές τους ανάγκες.

Οι φυλακές πρέπει να σταματήσουν να εκδικούνται και να αγνοούν τα δικαιώματα των κρατουμένων και των ανθρώπων που τους αγαπούν. Κάθε συγγενής ή κρατούμενος που υφίσταται βάναυση συμπεριφορά και νιώθει ότι τα δικαιώματα του καταπατώνται μπορούν να το καταγγείλουν και να το δημοσιοποιούν μέσω της επαφής του με την Πρωτοβουλία, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο επιθυμεί.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει μέσα από τις δράσεις της και τις επισκέψεις στις φυλακές για την κατάσταση στις φυλακές και τα προβλήματα των κρατουμένων.

Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
www.tokeli.gr | [email protected] | 6977029964


 

Μουσική βραδιά και party οικονομικής ενίσχυσης

Παρασκευή 25 Γενάρη 2019 στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Tσαμαδού 15 στην Αθήνα.

Ο Στελιος Συκάκης στο μπουλγαρί, ο Αρης Πρεβεζάνος στη λύρα και η Σόνια Μπαξεβάνη στην κιθάρα και στο ακορντεόν συμμετέχουν εθελοντικά για να περάσουμε όλοι και όλες μαζί μια αξέχαστη μουσική βραδιά για καλό σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες: facebook event

50510695_102634211090612

 

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 81 Άρθρα

Αν ο Φουκουγιάμα διάβαζε Μπορίς Βιάν, άκουγε Ρόρι Γκάλαχερ και είχε δει την «Κοιλιά του Αρχιτέκτονα», δεν θα έγραφε ποτέ για το τέλος της ιστορίας. Βλέπω τον κόσμο μέσα από μια καραμούζα. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top