Τέταρτο
48 Προβολές

Να στηρίξουμε τους 6 συλληφθέντες, κατηγορούμενους για συγκρούσεις με την αστυνομία, το 2018 στην Πάτρα


Advertisement


Τον Μάρτη του 2018 μετά το τέλος αντιφασιστικής – αντιεθνικιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας – δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Τότε, η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις. Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και η καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ αθροιστικά.

Τρία χρόνια μετά, στις 3 Μαρτίου 2021  η υπόθεσή τους εκδικάζεται στο μεικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Καλαβρύτων. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ καλούνται  μέχρι τότε να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα, σε μια συγκυρία «…που όλες οι πτυχές της ζωής βρίσκονται σε αναστολή, που ακόμα και η επιβίωση αποτελεί στοίχημα για εκατομμύρια ανθρώπους που ασφυκτιούν να αντεπεξέλθουν στην πραγματικότητα των απαγορεύσεων, της μιζέριας, του θανάτου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και σε σχετική τους ανακοίνωση.

Advertisement

Όπως επίσης αναφέρουν, με δεδομένο πως πολλές από τις δραστηριότητες του ευρύτερου αγωνιστικού χώρου έχουν ανασταλεί εξαιτίας της συγκυρίας και ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης της υπόθεσης είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν ή να γίνουν με μια σχετική μαζικότητα, όποιο, άτομο, ομάδα, συλλογικότητα επιθυμεί να στηρίξει μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους στο [email protected].

Αναλυτικά, ολόκληρη την ανακοίνωσή τους, αλλά και τρόπους οικονομικής ενίσχυσης, μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα του firefund στον παρακάτω σύνδεσμο.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6771 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top