Νέα προγραμματική σύμβαση για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
![](https://tetartopress.gr/wp-content/uploads/2020/07/DISFF-app-316x167.jpg)
Σταθερή οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για την επόμενη τριετία εξασφαλίζει η 4μερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, της οποίας η διαδικασία έγκρισης και υπογραφής ολοκληρώθηκε.
Η ετήσια επιχορήγηση του Υπουργείου προς το Φεστιβάλ ανέρχεται στα 225.000 ευρώ, με ισόποση συμμετοχή από τον Δήμο. Η Περιφέρεια συμμετέχει με 50.000 ευρώ.
Το Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε την πορεία του το 1978, ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας. Από τον Αύγουστο του 1996, το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζοντας την σημασία και το κύρος του Φεστιβάλ της Δράμας, το ενέταξε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Το υψηλό επίπεδο των επιλογών του σε καλλιτεχνικό έργο αλλά και το άριστο επίπεδο οργάνωσης του, συνέβαλαν στην αναγνώρισή του από την European Film Academy (EFA) ως ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να συγκαταλεγεί στο δίκτυο συνεργαζομένων Φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και του κινηματογραφόφιλου κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σήμερα διανύει την πέμπτη δεκαετία του και οι προοπτικές εξέλιξης του είναι μεγάλες. Έχοντας αποκτήσει διαχρονικά μία ιδιαιτέρως αξιόλογη δυναμική, αναζητά πάντοτε τη διασύνδεση του με την εγχώρια και διεθνή πολιτιστική συγκυρία και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον κινηματογράφο και γενικότερα την πολιτιστική παραγωγή.
Επιπλέον, με την ανάπτυξη νέων ιδεών, τη διεύρυνση της συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, το σχεδιασμό καινοτόμων πρωτοβουλιών και την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας, θέτει τις βάσεις νέων δεδομένων και υπηρεσιών αναβαθμίζοντας τη συνολική εικόνα αλλά και προσφορά του Φεστιβάλ στην έβδομη τέχνη και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Δεμερτζής, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Προγραμματική Σύμβαση καθορίζει ένα πλαίσιο συμφωνίας και προσδιορίζει τους τρόπους και τις διαδικασίες υλοποίησής της, με σκοπό την ενίσχυση και την ανάπτυξη του θεσμού του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τη συμβολή του, τόσο στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, όσο και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής. Έρχεται 13 χρόνια μετά την προηγούμενη με το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία όμως στην ουσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ με συνέπεια και σταθερότητα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας www.dramafilmfestival.gr