tetartopress

Νέο τμήμα βιολιού στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών


Στο Ωδείο Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρίας, από τη διδακτική χρονιά 2021-2022, έρχεται ο βιολονίστας Γανωτής Κωνσταντίνος, να συμπεριληφθεί στην ομάδα των καθηγητών του Ωδείου.

Ο Κωνσταντίνος Γανωτής, διπλωματούχος της τάξης του Δημήτρη Παπαγιαννάκη (μαθητή του Δημήτρη Σέμση), με συμμετοχές σε σύνολα Μουσικής Δωματίου, Ορχήστρας, αλλά και solo εμφανίσεις. Με την Camerata Junior του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με μαέστρο τον Δημήτρη Σέμση και βοηθό την Wendy Clark, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Ναύπλιο, στο Φεστιβάλ Άνδρου, στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλες εκδηλώσεις στην Αθήνα. Με συμμετοχή στο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού και Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο.

Έχει συνεχή επιμόρφωση στο θέμα διδασκαλίας παιδιών, τριβή με την επιστήμη της παιδαγωγικής, ευαισθητοποίηση περί μαθησιακών δυσκολιών και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Στη διδασκαλία του προτιμά τη μέθοδο Suzuki, η οποία επινοήθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα, για να δώσει χαρά στα παιδιά που έζησαν τη φρίκη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σουζούκι, βιρτουόζος του βιολιού, παρατήρησε πως τα παιδιά μαθαίνουν πολύ γρήγορα τη μητρική τους γλώσσα και σκέφτηκε πως αυτή τους η ικανότητα μπορεί να βοηθήσει στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Όπως και με τη γλώσσα ή το παιχνίδι, η παιδική προσπάθεια για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου χρειάζεται ενθάρρυνση και έπαινο. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς προόδου.

“θέλω να φτιάξω σωστούς πολίτες. Αν ένα παιδί ακούει καλή μουσική  από την ημέρα της γέννησης του και αποκτήσει την κατάλληλη μουσική εκπαίδευση θα αναπτύξει πειθαρχία, ευαισθησία και αντοχή. Έτσι μια υπέροχη ψυχή θα δημιουργηθεί”.  Shinichi Suzuki.

Στο τμήμα βιολιού του Ωδείου, διδάσκουν, επίσης, η Μαρία Γούτου και η Ζωή Ζωϊτοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου Ρήγα Φερραίου 7, στο τηλέφωνο 2610277740 και ηλεκτρονικά στο [email protected].

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top