tetartopress

Νέο βίντεο δημιουργεί ερωτήματα για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας τού Ζακ Κωστόπουλου

zak33


Ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα και αποτυπώνει τις κινήσεις του Ζακ Κωστόπουλου και την πρόθεση του να εισέλθει σε κατάστημα ειδών αρτοποιίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του.

Το βίντεο εξετάζεται ήδη από τις ανακριτικές αρχές και το οπτικό υλικό του προέρχεται από την κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφάλειας του συγκεκριμένου καταστήματος, έρχεται να προστεθεί στο παζλ που αποδημεί το αρχικό αφήγημα της ληστείας του κοσμηματοπωλείου, όπως προκύπτει και από μια σειρά καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων που έχουμε στη διάθεση μας.

Στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έχει καμία απειλητική ή βίαιη διάθεση παρά το γεγονός ότι δυο άντρες δεν του επιτρέπουν να μπει στο κατάστημα.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών χρησιμοποιεί τα χέρια του απωθητικά πάνω στο σώμα του Ζακ αποτρέποντας τον να μπει με αποτέλεσμα να προχωρήσει προς το σημείο που βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο.

Η απειλητική διάθεση προς το πρόσωπο του Ζακ αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τις κινήσεις του άντρα με την κίτρινη μπλούζα στην είσοδο του καταστήματος μαζί με ένα ελαφρύ παραπάτημα του Ζακ εξαιτίας αυτής της βίαιης απώθησής του.

Λίγο πριν ένας άνδρας με άσπρο πουκάμισο αφήνει ένα κέρμα στο ταμείο, κατευθύνεται προς τα ψυγεία και βγαίνει από το κατάστημα κρατώντας ένα μικρό μπουκάλι νερό το οποίο παραδίδει στο Ζακ.

Εκεί επεμβαίνουν και οι δυο άντρες όπως περιγράψαμε παραπάνω.


Ένα συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί, λοιπόν, από το συγκεκριμένο βίντεο είναι ότι ο Ζακ Κωστόπουλος προσπάθησε να βρει κάποιο σημείο προστασίας αφού από τις καταθέσεις μαρτύρων που έχουμε στη διάθεση μας μαζί και με άλλο οπτικό υλικό ζητούσε ήδη απεγνωσμένα βοήθεια από το σημείο της οδού Πατησίων μέχρι τη Γλάδστωνος.

Επίσης, σε κανένα σημείο, στο ίδιο όπως και σε άλλα βίντεο, δεν επιβεβαιώνεται η περιγραφή ότι βρίσκονταν σε «κατάσταση αμόκ με επικίνδυνη συμπεριφορά» όπως ισχυρίστηκε αρχικά ο ένας εκ των δυο δραστών και ιδιόκτητης του κοσμηματοπολείου.

Ο άνδρας που αγοράζει για λογαριασμό του Ζακ το νερό καθώς και ο άνδρας με την κίτρινη μπλούζα που τον απωθεί στην είσοδο του καταστήματος μαζί με τον τρίτο που στέκεται δίπλα του δεν έχουν έχουν κληθεί να καταθέσουν ούτε έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα αυτοβούλως να το πράξουν.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε σήμερα επιβεβαιώνει με ακρίβεια τα γεγονότα όπως δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και την κατάθεση μάρτυρα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε πήγε να μπει στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο».

Μένει να διευκρινιστεί αν οι τρεις άνδρες ήταν παρόντες έξω από το κοσμηματοπωλείο ή εμφανίζονται και στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν και έχουμε στη διάθεση μας την ώρα της δολοφονικής επίθεσης του Ζακ Κωστόπουλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά η αρχική δήλωση του κοσμηματοπώλη περί κλοπής κοσμημάτων και χρημάτων από την ταμειακή μηχανή καθώς δεν βρέθηκαν ούτε κλοπιμαία, ούτε χρήματα πάνω στον νεκρό Ζακ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 81 Άρθρα

Αν ο Φουκουγιάμα διάβαζε Μπορίς Βιάν, άκουγε Ρόρι Γκάλαχερ και είχε δει την «Κοιλιά του Αρχιτέκτονα», δεν θα έγραφε ποτέ για το τέλος της ιστορίας. Βλέπω τον κόσμο μέσα από μια καραμούζα. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top