Τέταρτο
54 Προβολές

Νίκος Παλαιολόγος «Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν»
Tο πρώτο παιδικό βιβλίο του Νίκου Παλαιολόγου αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζούνε με τον συνήθη τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά νιώθουν ελεύθεροι να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους.

Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Με την αγάπη αυτή που μοιράζεται χωρίς να γνωρίζει όρια, εθνικότητες, θρησκεία, φύλο.

Η πρωτοποριακή, χειροποίητη τυπογραφία και το μινιμαλιστικό σκίτσο του βιβλίου ξεχωρίζουν, ενώ το κείμενο ενσωματώνεται πλήρως στην ολοσέλιδη εικονογράφηση, κάνοντας την ανάγνωση μία ιδιαίτερη εμπειρία! Το εντυπωσιακό μέγεθος και η πολυτελής έκδοση θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν είναι ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους.

 

Ο συγγραφέας

Από τότε που γεννήθηκε, ο Νίκος Παλαιολόγος είχε πάντα απέναντί του τις λέξεις. Αυτές έμαθε, αυτές δούλεψε. Υπήρξε συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά και εν συνεχεία κειμενογράφος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Πατέρας πολλών ιδεών που βγήκαν στην τηλεόραση, ακούστηκαν στο ραδιόφωνο, κολλήθηκαν στους δρόμους, τυπώθηκαν σε σελίδες.

Από το 2017, η μοναδική ιδέα που δεν χρειάστηκε brainstorming για να βγει ήταν η δημιουργία ενός design agency με στρατηγική σκέψη, τιμιότητα στην εκτέλεση και αναπάντεχη δημιουργικότητα. Η SAINT OF ATHENS μόλις είχε γεννηθεί. Αυτό το παιδί μεγαλώνει και για να κοιμάται ήσυχα τα βράδια αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι για την αγάπη που μοιράζεται χωρίς να νοιάζει από πού προέρχεται. Ένα αστικό παραμύθι για τη Γάτα του Χοσελίτο Περδόν.

 

Ο εικονογράφος

Ο Κωστής Σωτηράκος είναι ανεξάρτητος γραφίστας και εικονογράφος. Εργάζεται ως freelancer μεταξύ Αθήνας και Ζυρίχης. Εξειδικεύεται σε πολλούς τομείς της γραφιστικής, όπως σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας, συσκευασίας, βιβλίου και εντύπου, αφίσας, γραφικά εκθέσεων, αλλά και με την εικονογράφηση και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής γραφιστικής με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Έργα του έχουν βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς design.

 

«Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν» | Συγγραφέας: Νίκος Παλαιολόγος | Εικονογράφος: Κωστής Σωτηράκος | Σελίδες: 32 | Σχήμα: 23×33 cm | Εκδόσεις Key Books | Διαβάστε ένα απόσπασμα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top