Τέταρτο

Nordic Walking – Νέο πρόγραμμα δωρεάν άθλησης από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων


Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, που εδράζει στις πρώην εγκαταστάσεις του ΕΟΤ στην Πλαζ Αγυιάς και αποτελεί χώρο εκπαίδευσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, θα υλοποιήσει ένα νέο, πρωτότυπο πρόγραμμα άθλησης στη φύση, το “Nordic Walking” (σκανδιναβικό περπάτημα).

Το νέο πρόγραμμα Nordic θα υλοποιείται δωρεάν κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00-12:00 στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς, ξεκινώντας από Τρίτη 10 Μαΐου.

Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν οι συμμετέχοντες μαζί τους, είναι δύο μπαστούνια πεζοπορίας. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν για αρχή δύο αυτοσχέδια μπαστούνια, όπως σκουπόξυλα.

Το Nordic Walking είναι είδος αθλητικής βάδισης με μπαστούνια και προέρχεται από τη Φινλανδία. Πρόκειται για μία φυσική δραστηριότητα με πρόσθετα οφέλη στη μυϊκή δύναμη σε σύγκριση με το συμβατικό περπάτημα, καθώς ο αθλούμενος ασκεί σε κάθε διασκελισμό του τόση δύναμη, ώστε το σώμα του να λειτουργεί με μεγαλύτερη ένταση και να χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερους μύες του στήθους, της πλάτης, των άκρων και του κορμού. Το Nordic είναι κατάλληλο για τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας και της μυϊκής δύναμης καθώς και άλλων στοιχείων της λειτουργικής φυσικής κατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα, με έως και 40% αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με το περπάτημα χωρίς μπαστούνια. Επίσης, το Nordic είναι ένας αποτελεσματικός και αποδοτικός τρόπος άσκησης ακόμη και για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Για πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 – 13.00), στο email: [email protected] ή στο  messenger  της σελίδας του facebook.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων: Γιώτα Φουράκη, γυμνάστρια – δημοτική υπάλληλος

Συντονιστής του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων: Γιώργος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top