Τέταρτο
63 Προβολές

«Νύχτα» – Νέα single από τη Δέσποινα Χερουβή


Advertisement


«Νύχτα» έχει τίτλο το νέο single της πρωτοεμφανιζόμενης ερμηνεύτριας Δέσποινας Χερουβή. Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του Ψυχή Γυμνή, η Δέσποινα Χερουβή επιστρέφει με τη Νύχτα για να μας θυμίσει, πως ακόμη και στα πιο βαθιά μας σκοτάδια η ελπίδα και το φως  βρίσκονται πάντα  εκεί.

Τους στίχους υπογράφει η ίδια, τη μουσική ο Νίκος Κουτσούρης, ενώ την ενορχήστρωση ο ΓιάννηςΠασακαλίδης. Η μουσική χαρακτηρίζεται από τη συλλογικότητα με έμφαση ενορχηστρωτικά στον ρυθμό και το μοντέρνο ήχο. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Γουσέτης (Βιολί) Γιάννης Πασακαλίδης (Μπάσο, πλήκτρα), Δημήτρης Κορδάς (κιθάρες), Βαγγέλης Ξυθάλης (Τύμπανα-κρουστά).

Advertisement


Η νύχτα απόψε με τυλίγει
Στης ερημιάς τα δίχτυα
Σε ένα κερί έχει απομείνει μια κρυφή, ελπίδα

Νύχτα γλυκιά νύχτα σκληρή και μόνη
Απόψε με λυτρώνει το φως που τρεμοσβήνει
Στης μοναξιάς τ΄ ασήμι.

Η νύχτα στα μάτια σου χορεύει
Μες το μυαλό γυρίζει
Όλος ο κόσμος τρέμει στην νύχτα που ραγίζει.

Η Δέσποινα Χερουβή είναι 26 ετών και κατάγεται από την Ικαρία. Από τα παιδικά της χρόνια και σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στη φιλαρμονική του νησιού. Στην εφηβεία της πήγε στην Αθήνα όπου αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και σήμερα είναι φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα τελευταία 5 χρόνια κάνει μαθήματα φωνητικής με την μέντζο σοπράνο Ελένη Λιώνα. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο και έχει λάβει μέρος σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Έχει κάνει σπουδές στην θεωρία-αρμονία της μουσικής, πιάνου και σαξόφωνου.

Ασχολείται ενεργά με το τραγούδι έχοντας στο ενεργητικό της πολλές live εμφανίσεις και συμμετοχές σε δίσκους και κομμάτια άλλων καλλιτεχνών. Συμμετείχε στον δίσκο του Νίκου Κουτσούρη με τίτλο «Ρίξε τα Αστέρια» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γυάλινο Βράδυ».

Γράφει στίχους και πέρυσι κυκλοφόρησε  το πρώτο της single σε στίχους δικούς της και μουσική του Νίκου Κουτσούρη με τίτλο «Ψυχή Γυμνή». Σήμερα ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή,επιστρέφει με την «Νύχτα».

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6413 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top