Τέταρτο

24 Προβολές

Νύχτα Πολιτισμού – Προβολή της ταινίας: Μαύρα διαμάντια στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος



Mετά από απόφαση των φορέων διοργάνωσης της ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αλλά και του κύκλου “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ”, οι προβολές που είχαν προγραμματιστεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, αναβάλλονται.

Πρόκειται για την προβολή της ταινίας “Τα μακρινά αστέρια της Άρκτου» την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών “Κινηματογράφος και Ψυχιατρική” (αφιέρωμα «Αιμομικτικές σχέσεις στον Κινηματογράφο») που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και για την προβολή της ταινίας “Μαύρα διαμάντια” την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 3ης ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στις 17:00 με δωρεάν είσοδο.

Στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας  και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας Μαύρα διαμάντια, με θέμα την εκμετάλλευση των νεαρών αφρικανών από την «βιομηχανία» του ποδοσφαίρου.

Η προβολή είναι με δωρεάν είσοδο και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

Μαύρα διαμάντια (Ισπανία και Πορτογαλία, 2013, 94’) του Μιγκέλ Αλκαντούδ με τους Ανίντου Σαμακέ, Σετίγκι Ντιάλο, Ουίλι Τολέδο, Κάρλος Μπαρδέμ, Κάρλο Ντ’Ούρσι, Άνα Ρισουένιο, Σαντιάγο Μολέρο, Αλασάνε Ντιακιτέ, Βίκτωρ Γκοσάλβεθ, Ραούλ Τεχόν, Ντανιέλ Φρέιρε,  Ντάνι Μουριέλ, Χουάν Μαρτίν Γκραβίνα. Κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2013.

Ήρθαν στην Ισπανία από την Αφρική σε ηλικία 15 ετών, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρες του ποδοσφαίρου. Οι παιδικοί φίλοι Αμαντού και Μούσα επιλέγονται στο Μαλί από κυνηγούς ταλέντων, οι οποίοι τους φέρνουν στη Μαδρίτη για να θριαμβεύσουν. Ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στη Βόρεια

Ευρώπη, τους φέρνει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο του βασιλιά των σπορ, μιας επιχείρησης που θα πάψει να τους φέρεται  όπως σε παιδιά και θα τους αντιμετωπίσει ως «μαύρα διαμάντια».

 

Πληροφορίες

Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 12 ετών.

Στα ισπανικά, γαλλικά και μπαμπάρα, με υποτίτλους στα ελληνικά.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αίθουσα Β’, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Μετρό Κεραμεικός) 10435 Αθήνα, Τηλ.: (210) 36 09 695, 36 12 046 | www.tainiothiki.gr

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top