Τέταρτο
113 Προβολές

Νύχτες φαντασμάτων


Advertisement


Χτυπά πόρτες, ανοίγει παράθυρα, ακούς τη φωνή του κάτω απ’ το μπαλκόνι να σε καλεί να βγεις και δεν ξέρεις πώς ν’ αντιδράσεις. Σε ποιόν να το πεις και να μην σε περάσει για τρελό. Φοβάσαι να μιλήσεις για να μην σε κατηγορήσουν. Να μην σε πουν παράξενο, εμμονικό, άρρωστο.

Ό,τι και να πουν, εσύ ξέρεις πως θες να το κοιτάς κλεφτά. Δεν σου αρκεί το παρόν και το μέλλον είναι άγνωστο, τι να το κάνεις; Άλλοι θα το αποκαλέσουν στοιχειό, βδέλλα, παράσιτο. Όμως για σένα είναι το μοναδικό θαύμα που έχεις αντικρίσει μέχρι σήμερα.

Advertisement

Τι κι αν το βλέπεις μόνο εσύ; Δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι πως το βλέπεις, το αισθάνεσαι, θες να υπάρχει γύρω σου, να σ’ ακουμπά αγνά και τρυφερά όπως τότε.

Δεν ξέρω αν κερδίζεις ή αν χάνεις απ’ την παρουσία του, πάντως ζεις από αυτήν. Αν δεν υπήρχε η αύρα του να σε τυλίγει τα παράξενα βράδια στη βεράντα σου, δεν ξέρω πως θα τέλειωναν.

Άστο να υπάρχει λοιπόν. Ό,τι σου δίνει ζωή κράτα το κοντά σου, ακόμα κι αν το ίδιο είναι νεκρό εδώ και χρόνια.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Η Αυλή

Η Αυλή

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Μια κουστωδία παραλόγου

Μια κουστωδία παραλόγου

 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 67 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | [email protected]

Advertisement

Back to Top