Τέταρτο

Ο Αρκτούρος φροντίζει επτά οπληφόρα


Το 2020 αποδείχθηκε μία δύσκολη χρονιά και για τα άγρια ζώα καθώς από την άνοιξη έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Έτσι αρκετά οπληφόρα ζώα χρειάστηκαν τη φροντίδα του Αρκτούρου. Εκτός από τα περιστατικά που αφορούσαν αρκούδες ή λύκους ο Αρκτούρος διαχειρίστηκε φέτος 29 περιπτώσεις τραυματισμένων, ορφανών ή ήδη νεκρών οπληφόρων ζώων (27 ζαρκάδια, 1 ελάφι, 1 αγριόγιδο).

Σήμερα στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων φιλοξενούνται 6 ζαρκάδια και ένα νεαρό ελάφι. Τέσσερα από αυτά είναι υποψήφια για επανένταξη από τη νέα χρονιά ενώ τα τρία θα παραμείνουν λόγω σοβαρού τραυματισμού που καθιστά αδύνατη την επιστροφή τους στη φύση.

Πρόκειται για τον Θωμά, τη Μάτα, τον Φοίβο, την Αθηνά, τον Σεμπάστιαν, την Ιζαμπέλα και τον Οθέλλο που φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρκτούρου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top