tetartopress

«Ο Χορός των Προθέσεων» – Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι

«Ο Χορός των Προθέσεων» - Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι

«Ο Χορός των Προθέσεων» - Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι


Το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στις 17&18 Μαρτίου 2023 το 3ο  Διεθνές Συνέδριο Θεατρικής  Ανθρωπολογίας με τίτλο “Το Θέατρο Οντίν και η Θεατρική  Ανθρωπολογία”.

Το συνέδριο συνδιοργάνεται με το  Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας & το Θέατρο Όμμα Στούντιο, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρώνκαι το Ίδρυμα Μπάρμπα- Βάρλευ, υπό την αιγίδα του  Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το 3ο Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας περιλαμβάνει Επιστημονικές εισηγήσεις  [Εugenio Βarba, Julia Varley, Roberta Carreri, Stefano Di Buduo, Marco de Marinis, Piergiorgio Giacchè, Κώστας Βάντζος, Αντώνης Διαμαντής, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μαρία Φραγκή κ.ά.], Εργαστήρια και Δράσεις με τον τίτλο :«Διάλογοι και Ανταλλαγές».Σκοπός της επιστημονικής &καλλιτεχνικής  διοργάνωσης  είναι η παρουσίαση της τέχνης του ηθοποιού μέσω της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και η πορεία  της έρευνας αυτής μέσα από κείμενα (μεταφράσεις Κέντρου Θεατρικής Ανθρωπολογίας κ.ά.), καθώς και η πρώτη πειραματική εφαρμογή στην Ελλάδα της διαδικασίας των Ανταλλαγών/Barters, που είναι μία από τις κυριότερες παρακαταθήκες της δουλειάς του Θεάτρου Οντίν και του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Στις εργασίες του συνεδρίου είναι προσκεκλημένη η Ρομπέρτα Καρέρι, ηθοποιός του Θεάτρου Οντίν από το 1974. Με αφορμή την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη του θεάτρου και τη διαμόρφωση της προσωπικής της τεχνικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο υποκριτικής με τον τίτλο «Ο χορός των προθέσεων», που θα γίνει στις 18/3/2023-Ώρα 10.00 -13.30. Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται και εφόσον το δηλώσει στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας αιτήσεων.

 

Πληροφορίες

 

Προθεσμία υποβολής δήλωσης: 5/2/2023

Το κόστος ανά κατηγορία συμμετέχοντα είναι: Συμμετέχων στο εργαστήριο: 30 ευρώ | Παρατηρητής: 25 ευρώ
Ειδική τιμή για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών: 15 ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.

Μετά την υποβολή της φόρμας θα υπάρξει επικοινωνία από τους υπεύθυνους για τις απαραίτητες πληροφορίες για την πληρωμή / κατάθεση των χρημάτων. Εφ’ όσον γίνει αποδεκτή η αίτηση, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει έως τις 8/2/2023 για να είναι έγκυρη η συμμετοχή.

Ερωτήματα μπορείτε να υποβάλετε στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου [email protected].

Κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα

Dansarte, Όθωνος Αμαλίας και 28ης Οκτωβρίου, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Πληροφορίες: [email protected]

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Daniela Sosa «Οι φίλοι που συναντάμε»

Daniela Sosa «Οι φίλοι που συναντάμε»

Μερικούς φίλους τους ξέρεις όλη σου τη ζωή. Κάποιοι ζουν πολύ κοντά και άλλοι μακριά. Ορισμένοι από αυτούς σε κάνουν ...
ΜΕΚΥΠ στο στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις πουλιών 2023 στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Την εβδομάδα 14 - 22 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκαν οι Μεσoχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από το προσωπικό ...
ΔΕΥΑΠ

ΔΕΥΑΠ: Διακοπή Υδροδότησης στα Ζαρουχλέικα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., λόγω εργασιών αντικατάστασης ...
Να λάβει τέλος η χρήση μαζούτ στα κρουαζιερόπλοια

Να τερματιστεί η χρήση μαζούτ στα κρουαζιερόπλοια

Οι εταιρείες κρουαζιέρας προβάλλουν μια εικόνα καθαρών, ονειρικών ταξιδιών. Αλλά η πραγματικότητα διαφέρει και είναι ζοφερή: τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12363 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top