tetartopress

«Ο Χορός των Προθέσεων» – Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι

«Ο Χορός των Προθέσεων» - Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι

«Ο Χορός των Προθέσεων» - Εργαστήριο Υποκριτικής με τη Ρομπέρτα Καρέρι


Το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στις 17&18 Μαρτίου 2023 το 3ο  Διεθνές Συνέδριο Θεατρικής  Ανθρωπολογίας με τίτλο “Το Θέατρο Οντίν και η Θεατρική  Ανθρωπολογία”.

Το συνέδριο συνδιοργάνεται με το  Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας & το Θέατρο Όμμα Στούντιο, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρώνκαι το Ίδρυμα Μπάρμπα- Βάρλευ, υπό την αιγίδα του  Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το 3ο Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας περιλαμβάνει Επιστημονικές εισηγήσεις  [Εugenio Βarba, Julia Varley, Roberta Carreri, Stefano Di Buduo, Marco de Marinis, Piergiorgio Giacchè, Κώστας Βάντζος, Αντώνης Διαμαντής, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μαρία Φραγκή κ.ά.], Εργαστήρια και Δράσεις με τον τίτλο :«Διάλογοι και Ανταλλαγές».Σκοπός της επιστημονικής &καλλιτεχνικής  διοργάνωσης  είναι η παρουσίαση της τέχνης του ηθοποιού μέσω της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και η πορεία  της έρευνας αυτής μέσα από κείμενα (μεταφράσεις Κέντρου Θεατρικής Ανθρωπολογίας κ.ά.), καθώς και η πρώτη πειραματική εφαρμογή στην Ελλάδα της διαδικασίας των Ανταλλαγών/Barters, που είναι μία από τις κυριότερες παρακαταθήκες της δουλειάς του Θεάτρου Οντίν και του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Στις εργασίες του συνεδρίου είναι προσκεκλημένη η Ρομπέρτα Καρέρι, ηθοποιός του Θεάτρου Οντίν από το 1974. Με αφορμή την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη του θεάτρου και τη διαμόρφωση της προσωπικής της τεχνικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο υποκριτικής με τον τίτλο «Ο χορός των προθέσεων», που θα γίνει στις 18/3/2023-Ώρα 10.00 -13.30. Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται και εφόσον το δηλώσει στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας αιτήσεων.

 

Πληροφορίες

 

Προθεσμία υποβολής δήλωσης: 5/2/2023

Το κόστος ανά κατηγορία συμμετέχοντα είναι: Συμμετέχων στο εργαστήριο: 30 ευρώ | Παρατηρητής: 25 ευρώ
Ειδική τιμή για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών: 15 ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.

Μετά την υποβολή της φόρμας θα υπάρξει επικοινωνία από τους υπεύθυνους για τις απαραίτητες πληροφορίες για την πληρωμή / κατάθεση των χρημάτων. Εφ’ όσον γίνει αποδεκτή η αίτηση, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει έως τις 8/2/2023 για να είναι έγκυρη η συμμετοχή.

Ερωτήματα μπορείτε να υποβάλετε στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου [email protected].

Κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα

Dansarte, Όθωνος Αμαλίας και 28ης Οκτωβρίου, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Πληροφορίες: [email protected]

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top