Τέταρτο
122 Προβολές

«Ο Διονυσιακός Κύκλος – Μύθος – Έμπνευση – Τέχνη» – Έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE) διοργανώνουν την Έκθεση: «Ο Διονυσιακός Κύκλος – Μύθος – Έμπνευση – Τέχνη» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Εκτίθενται επιλεγμένα Έργα Ευρωπαϊκής Τέχνης, εμπνευσμένα από τον Διονυσιακό Κύκλο, από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου. Η Έκθεση συνοδεύεται από προβολή σχετικού video με τίτλο «Μυθολογία των Ελλήνων: Διόνυσος» που  προσέφερε η ΕΡΤ 3.

Η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία έχει έναν τεράστιο σε ποσότητα και μοναδικό σε ποιότητα και συμβολισμούς, πλούτο. Η βαθύτερη κατανόηση του μύθου-κύκλου του Διονύσου, μπορεί να μας βοηθήσει στον ανα-στοχασμό πάνω σε σημαντικές πτυχές της πολλαπλής κρίσης που εκδηλώνεται στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η Έκθεση περιλαμβάνει σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής και σχέδια, γλυπτά και έργα μικρογλυπτικής, κεραμικά, χαλκογραφίες, ασημένιες οινοχόες και άλλα σπάνια αντικείμενα που καλύπτουν διαχρονικά την καλλιτεχνική δημιουργία, με έμφαση από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα. Η Έκθεση πλαισιώνεται με φωτογραφίες από παραστάσεις της τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη μερικές από τις οποίες σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Κακογιάννης και αναφέρονται στον μύθο του Διονύσου.

 

Πληροφορίες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, 19:00

Στον Εκθεσιακό χώρο και στο foyer 2ου ορόφου του ΙΜΚ

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Καθημερινά 18:00-22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος | Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Facebook | Twitter | Instagram | Youtube

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart | Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5709 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top