tetartopress

Ο εγγονός του Φουκουόκα στην Αλαγονία


Στις 26 -29 Ιανουαρίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στην Αλαγονία ο εγγονός του Φουκουόκα, Χιρόκι και η αδελφή του Μασάκο.

Ο Μασανόμπου Φουκουόκα είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια». Ο Χιρόκι είναι πλέον «ο τιμονιέρης» του φυσικού αγροκτήματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του Μασατο καί τόν παππού του Μασανόμπου Φουκουόκα.

Τον Χιρόκι και τη Μασάκο, συνόδευε ο Ταρο Νακαμουρα, που διακινεί τα προϊόντα του αγροκτήματος και ένα τετραμελές συνεργείο της Ιαπωνικής τηλεόρασης. Διερμηνέας ήταν η Ακεμι Βαρδή.

Όπως αναφέρεται από του υπευθύνους του κέντρου:

Ήμασταν Έλληνες και Ιάπωνες μια οικογένεια και ζήσαμε πολύ όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

Οι άνθρωποι της Ιαπωνικής τηλεόρασης πήραν πλάνα από την όμορφη Αλαγονία, ξεναγήθηκαν σε περιοχές με διάβρωση του εδάφους όπου έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα η σπορά με λασποσβόλους που έγινε πέρυσι τον Μάρτη και ενημερώθηκαν για το Σχολείο της Αυτάρκειας που ξεκινάει επίσημα τον Απρίλη.

Πάνω απ’ όλα όμως κατέγραψαν τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον εγγονό του Φουκουόκα και τον Παναγιώτη Μανίκη , οι οποίες επικεντρώθηκαν στο πώς να κρατηθεί αναμμένο το φως της φυσικής καλλιέργειας, στη συνεργασία με στόχο τη στήριξη του σχολείου της αυτάρκειας στην Αλαγονία και τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούν τις διάφορες δράσεις στις δύο χώρες και αλλού, τις σπορές, τη βελτίωση της τεχνικής των σβόλων κλπ.

Το Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο αναχώρησε το Σάββατο για την Έδεσσα όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα έκανε γυρίσματα στα βουνά γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα όπου το 1998 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη σπορά που έγινε ποτέ στον πλανήτη και κάλυψε μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Ξεναγός των Ιαπώνων στην περιοχή της σποράς ο Ερμής Σαββαντόγλου που μαζί με τις αδερφές του Σαμάνθα και Αγγελική δημιούργησαν και λειτουργούν τον Κήπο του Παιδιού, μια υπέροχη προσπάθεια.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top