tetartopress

Ο εγγονός του Φουκουόκα στην Αλαγονία


Στις 26 -29 Ιανουαρίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στην Αλαγονία ο εγγονός του Φουκουόκα, Χιρόκι και η αδελφή του Μασάκο.

Ο Μασανόμπου Φουκουόκα είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια». Ο Χιρόκι είναι πλέον «ο τιμονιέρης» του φυσικού αγροκτήματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του Μασατο καί τόν παππού του Μασανόμπου Φουκουόκα.

Τον Χιρόκι και τη Μασάκο, συνόδευε ο Ταρο Νακαμουρα, που διακινεί τα προϊόντα του αγροκτήματος και ένα τετραμελές συνεργείο της Ιαπωνικής τηλεόρασης. Διερμηνέας ήταν η Ακεμι Βαρδή.

Όπως αναφέρεται από του υπευθύνους του κέντρου:

Ήμασταν Έλληνες και Ιάπωνες μια οικογένεια και ζήσαμε πολύ όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

Οι άνθρωποι της Ιαπωνικής τηλεόρασης πήραν πλάνα από την όμορφη Αλαγονία, ξεναγήθηκαν σε περιοχές με διάβρωση του εδάφους όπου έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα η σπορά με λασποσβόλους που έγινε πέρυσι τον Μάρτη και ενημερώθηκαν για το Σχολείο της Αυτάρκειας που ξεκινάει επίσημα τον Απρίλη.

Πάνω απ’ όλα όμως κατέγραψαν τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον εγγονό του Φουκουόκα και τον Παναγιώτη Μανίκη , οι οποίες επικεντρώθηκαν στο πώς να κρατηθεί αναμμένο το φως της φυσικής καλλιέργειας, στη συνεργασία με στόχο τη στήριξη του σχολείου της αυτάρκειας στην Αλαγονία και τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούν τις διάφορες δράσεις στις δύο χώρες και αλλού, τις σπορές, τη βελτίωση της τεχνικής των σβόλων κλπ.

Το Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο αναχώρησε το Σάββατο για την Έδεσσα όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα έκανε γυρίσματα στα βουνά γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα όπου το 1998 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη σπορά που έγινε ποτέ στον πλανήτη και κάλυψε μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Ξεναγός των Ιαπώνων στην περιοχή της σποράς ο Ερμής Σαββαντόγλου που μαζί με τις αδερφές του Σαμάνθα και Αγγελική δημιούργησαν και λειτουργούν τον Κήπο του Παιδιού, μια υπέροχη προσπάθεια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι

«Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» – Πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» θα κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με online προβολές στο τμήμα ...
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13757 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top