Τέταρτο

Ο ερχομός των “Πειρατών του Αιγαίου”Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που οι Μαυροπετρίτες αφήνουν τη Μαδαγασκάρη και μεταναστεύουν πάνω από την Αφρική για να φτάσουν στη Μεσόγειο. Ενώ τα υπόλοιπα πουλιά ξεκινούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει το φώλιασμα, αυτοί περιμένουν.

Οι Μαυροπετρίτες είναι ένα είδος γερακιού και είναι, γενικά, αγελαία πτηνά σχηματίζοντας μικρά και χαλαρά σμήνη αν και, μερικές φορές, περιπλανώνται μοναχικά. Κατά τη μετανάστευση, συχνά, σχηματίζουν ανάμεικτους πληθυσμούς με άλλα είδη γερακιών που πετούν σε μεγάλα υψόμετρα.

Όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:

Επισκέπτονται τις αγαπημένες τους Αιγαιοπελαγίτικες νησίδες για να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν αμφισβητεί την επικράτειά τους, όμως δεν τους απασχολούν άλλες αναπαραγωγικές διαδικασίες –εκτός βέβαια από τις απαραίτητες ερωτοτροπίες του ζευγαριού .

Για τους επόμενους δύο μήνες οι περισσότεροι Μαυροπετρίτες θα περιφέρονται ανάμεσα στις νησίδες και τα μεγάλα νησιά ή την ενδοχώρα, αναζητώντας την αγαπημένη τους τροφή: τζιτζίκια, λιβελούλες, ακρίδες κ.ά. μεγάλα έντομα.

Βέβαια, αν τους δοθεί η ευκαιρία πιάνουν και κανένα μεταναστευτικό πουλί που βρίσκεται ακόμα στην ανοιξιάτικη μετανάστευση. Καλώς να δεχτούμε και αυτούς τους μακρινούς ταξιδιώτες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top