Τέταρτο

438 Προβολές

Ο φετινός Απρίλης, ταλαιπωρεί τα χελιδόνια

Φωτογραφία από ΑΝΙΜΑΤα χελιδόνια που άοκνα τόσα χρόνια μάς κουβαλούν την άνοιξη, φέτος έχουν ανάγκη την προσοχή μας.

Όπως ανακοινώνεται και από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα οι ισχυροί βορινοί άνεμοι έχουν αναγκάσει χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά να διακόψουν το ταξίδι τους και να αναζητήσουν απεγνωσμένα καταφύγιο σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας. Παρακαλούμε σεβαστείτε τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση:

Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω δαπάνη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι’ αυτά μοιραία.

Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς! Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.

Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife, Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital

Στην Εύβοια. Φωτογραφία από Δημήτρης Μαρινάκης


Επισήμανση των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Όσοι έχουμε γατούλες να τις κρατήσουμε μέσα αυτές τις μέρες όσο γίνεται και να προσπαθούμε να μην ενοχλούμε τα πουλιά όταν ξεκουράζονται γιατί αφ’ ενός δεν τρώνε τίποτε που να μπορούμε να τους προσφέρουμε και αφ’ ετέρου κάθε επιπλέον καταβληθείσα ενέργεια μπορεί ν’ αποβεί γι’ αυτά μοιραία. Αν βρίσκονται στην άσφαλτο και κινδυνεύουν από διερχόμενα αυτοκίνητα, είτε προσπαθούμε κάπως να τα απομακρύνουμε, είτε καλύτερα επικοινωνούμε απ’ ευθείας με κάποια οργάνωση.

Το περιστατικό στην Αργολίδα με χιλιάδες χελιδόνια που κάθονταν στο οδόστρωμα εξαντλημένα από το ταξίδι και τον κακό καιρό (αρκετά απ’ αυτά νεκρά) και πολλά ακόμα με παραλίες στα νησιά, στην Εύβοια και αλλού γεμάτες κουρασμένα πλασματάκια, δείχνει πως ο καιρός έχει κάνει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά στους ταξιδευτές της Άνοιξης.

Φωτογραφία από ΑΝΙΜΑ


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top