Τέταρτο

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων ζητά την παράταση ανανέωσης των επιδομάτων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος


Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με έγγραφό του προς την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και στον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, ζητά την παράταση ανανέωσης των επιδομάτων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αφού δεν επαρκεί ο χρόνος που έχει δώσει το Υπουργείο, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η παρέμβαση:

Για άλλη μια φορά οι πολίτες δυσκολεύονται να ανανεώσουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με ευθύνη του Υπουργείου, που καθυστέρησε δύο εβδομάδες να στείλει το ενημερωτικό SMS στους δικαιούχους για τη λήξη του επιδόματός του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός και εντάσεις στο Κέντρο Κοινότητας.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος για περισσότερα από 7.000 νοικοκυριά στην πόλη μας, το ύψος του οποίου δεν τους επιτρέπει ούτε ένα στοιχειώδες επίπεδο επιβίωσης. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούνται οι συμπολίτες μας.

Ο ΚΟΔΗΠ ζητά την κατανόηση των πολιτών για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει με ευθύνη Υπουργείου. Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι στο μέγιστο δυνατό και οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο ξεπερνούν τις 1.000 την ημέρα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός και ο Δήμος μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντεπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται με προσωπική παρουσία (τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται) κατά τις ώρες 8:00 -14:00 μόνο  με ραντεβού το οποίο μπορείτε να κλείσετε τηλεφωνικά στα νούμερα: 2614409977, 2614409970.

Οι πολίτες των Δημοτικών  Ενοτήτων Ρίου, Οβρυάς και Βραχνεΐκων εξυπηρετούνται από την Κινητή Μονάδα τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες:

Τρίτη: Δημοτική Ενότητα Ρίου: Κτίριο πρώην  Δημαρχείου Ρίου, 1ος όροφος – τηλ. 2613602626.

Πέμπτη: Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων: Ελ. Βενιζέλου 41 & Ι. Σταυροπούλου (πρώην Δημαρχείο) – τηλ. 2613600730.

Παρασκευή: Δημοτική Ενότητα Οβρυάς: Δημοκρατίας 209 (πρώην Δημαρχείο) τηλ 2613600914.

Όλοι οι πολίτες εισέρχονται στην υπηρεσία υποχρεωτικά με: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  πιστοποιητικό νόσησης ή  πρόσφατο αρνητικό rapid test αναρτημένα στο gov.gr.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top