Τέταρτο

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων ζητά την παράταση του ΚΕΑ και των άλλων επιδομάτων


Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ζητά να δοθεί παράταση για το ΚΕΑ και τα άλλα επιδόματα, ώστε οι δικαιούχοι να μη χάσουν το δικαίωμα να τα λάβουν.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει:

«Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δοθεί παράταση, από το αρμόδιο Υπουργείο, για το επίδομα ΚΕΑ, αλλά και σε άλλα επιδόματα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Έτσι πολλοί δικαιούχοι, αφού δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, με ευθύνη του Υπουργείου, για την ανάγκη ανανέωσης του αιτήματός τους, για το επίδομα,  δεν θα προλάβουν να  επικαιροποιήσουν το αίτημά τους, αφού  οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και γενικότερα των Δήμων της χώρας, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο όγκο των αιτήσεων στο  περιορισμένο διάστημα, μέχρι το τέλος του μήνα.

Με ευθύνη του Υπουργείου κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομά τους για ένα μήνα, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Είναι απαράδεκτο συμπολίτες μας που ζουν -επιβιώνουν στην ουσία- με τα ελάχιστα αυτά εισοδήματα, να χάσουν και αυτά τα λίγα χωρίς να ευθύνονται, γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αρνείται να δώσει παράταση σε όλα τα επιδόματα, σε μια περίοδο μάλιστα που η μισή Ελλάδα και οι αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε αργία λόγω της κακοκαιρίας.

Ζητούμε έστω και τώρα να δοθεί παράταση για όλα τα επιδόματα, από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, για να μην έχουν και αυτό το πρόβλημα οι άποροι δικαιούχοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη και τις δυσκολίες  επιβίωσης στην κακοκαιρία».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top