Τέταρτο

518 Προβολές

Ο Κολοκοτρώνης στη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Εθνικισμός, μπάλα και θρησκεία σε άλλο επίπεδο!

asteras-kolokotronis«Ο θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Αυτή η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μαζί με το πρόσωπο του ήρωα της επανάστασης θα «κοσμεί» από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν τις φανέλες του Αστέρα Τρίπολης. Και φτάνουμε να αναρωτιόμαστε: τελικά ποιο είναι το όπιο του λαού, το ποδόσφαιρο ή η θρησκεία; Για να πάρουμε την απάντησή μας από τους υπεύθυνους της ομάδας πως το δυνατότερο όπιο είναι ο συνδυασμός και των δυο.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε τον τρόπο να ποτίσει με αυτό το όπιο, τους «σαν έτοιμους από καιρό» φίλαθλούς του, αλλά και να παραδειγματίσει και τις υπόλοιπες ομάδες, πως με έναν τόσο απλό τρόπο, μπορείς να ανυψώσεις εθνικά τις συνειδήσεις. Γιατί τελικά αυτό είναι που έχουμε ανάγκη για να λύσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα. Μικρά, μικρά πραγματάκια που θα ανυψώσουν τον πατριωτισμό μας, τα υπόλοιπα θα τα λύσει ο θεός.

Για την ελευθερία, την ελευθερία την κοινωνική, την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία του ανθρώπου μην νοιάζεστε, δεν χρειάζεται να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε καθόλου, έχουν πέσει ήδη οι υπογραφές.

image (1)


Βέβαια, για να μην είμαστε και τελείως άδικοι, αν σε κάποια ομάδα ταίριαζε να έχει στη φανέλα της τον ήρωα του Μοριά αυτή είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Μην πάει χαμένος ο κόπος τόσων χρόνων να μας πείσουν πως η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν μια πράξη ένδοξη και ηρωική και όχι μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ελληνική ιστορία.

Ίσως όμως να ταίριαζε καλύτερα στη φανέλα της ομάδας μια άλλη φράση του Κολοκοτρώνη που αναφέρεται στην Άλωση της Τριπολιτσάς:

«Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη[…] Το ασκέρι όπου ήτον μέσα το Ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, 32.000· μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 126 Άρθρα

Να ενοχλήσω θέλω τις λέξεις, να κοιτάξω πίσω απ’ αυτές. Να περπατήσω θέλω, εκεί που το αόρατο γίνεται ορατό, ανάμεσα σε αραδιασμένες λέξεις και να επαναφέρω τ’ ανείπωτα. Έτσι νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε, απλά. Να επανοικειοποιηθούμε το λόγο, για να μην είναι ιδιοκτησία των ισχυρών και των «αυθεντιών». Να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και του ακρωτηριασμένου λόγου. Και λίγο λίγο θα μάθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πέρα από το δεδομένο. [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top