Τέταρτο

Ο λαός της Ανατολικής μακεδονίας και Θράκης ένωσε τη φωνή του για την απομάκρυνση των βάσεων του θανάτου από την Αλεξανδρούπολη


Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε μαχητική διαδήλωση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, από την  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και εργατικών  σωματείων.

«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή οι μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί » είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η πορεία κατευθύνθηκε στην πύλη του λιμανιού που είναι αγκυροβολημένο το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» που μεταφέρει ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, τα οποία θα ξεφορτώσει τις επόμενες ημέρες στην πόλη και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve 2022».

Η πορεία συνεχίστηκε κατά μήκος του λιμανιού και ολοκληρώθηκε στην πύλη του επιβατικού σταθμού, όπου παραδόθηκε και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σωματεία συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από όλη την ανατολική Μακεδονία και  Θράκη, ενώ με τα δικά τους πανό συμμετέχουν η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσαν νωρίτερα οι φορείς και τα Σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη. Οι εκατοντάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της  Αλεξανδρούπολης διατράνωσαν δυναμικά την αντίθεσή τους στη μετατροπή της πόλης και της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, με αφορμή και τη νέα – μεγαλύτερη από ποτέ- «απόβαση» στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο της άσκησης-πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve» για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Πηγή: infolibre.gr

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top