Τέταρτο

Ο Μίτκο ανάρρωσε!


Η ανάρρωση του Μίτκο είναι αργή αλλά θεαματική! Ο Μίτκο είναι ένας νεαρός αρκούδος, που είχε επανενταχθεί μετά από τη φροντίδα του Αρκτούρου στο φυσικό του περιβάλλον, δυστυχώς όμως, πυροβολήθηκε στη Βουλγαρία και μεταφέρθηκε ξανά στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Αρκτούρου για περίθαλψη.

Ο Μίτκο ένα νεαρό αρκουδάκι, βρέθηκε ορφανό στα δάση της Βουλγαρίας το 2018, μαζί με τα αδελφάκια του, τον Τζόνας και την Ραντοστίνα. Μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα φροντίδας και επανένταξης, με σκοπό να επιστρέψουν στη φύση όταν ενηλικιωθούν. Κάτι που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Όμως δυστυχώς, ο Μίτκο εντοπίστηκε, μέσω του κολάρου του, πυροβολημένος, με άσχημο τραύμα στο πόδι.
Η μεταφορά του πίσω στον Αρκτούρο ήταν άμεση. Και, από τότε, διαμένει στον κτηνιατρικό σταθμό του Αετού, υπό συνεχή κτηνιατρική φροντίδα.

Αρχικά ζύγιζε σχεδόν 30 κιλά, πλέον όμως έχει φτάσει τα 80. Ο πυροβολισμός του προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μπροστινό πόδι το οποίο παρόλο που έχει αποκατασταθεί και το χρησιμοποιεί κανονικά, απαιτούνται ακόμα περιστασιακά μικρές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση νέων θραυσμάτων οστών. Πέρα από αυτό, ο Μίτκο έχει επανέλθει και η κίνησή του είναι απόλυτα φυσιολογική.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον καθώς θα πρέπει να παρακολουθηθεί  το πόδι του για την πρόληψη μολύνσεων από τα θραύσματα των οστών. Την άνοιξη αναμένεται να μεταφερθεί στην επέκταση του νέου καταφυγίου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top