tetartopress

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων βρέθηκε την περίοδο των εορτών στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, εκφράζοντάς τους έμπρακτα για μία ακόμα φορά τη στήριξη και την αλληλεγγύη του.

Όπως ανακοινώνεται από το Δήμο Πατρέων:

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παρέδωσε στους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών είδη πρώτης ανάγκης, δώρα και ευχητήριες κάρτες για τα παιδιά, ενώ σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα « Ήθος Ποιεί» από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας, παρουσίασαν σε Βασιλικά, Ιστιαία και Μαντούδι την παράσταση του Αλέκου Σακελάριου «Τα κίτρινα Γάντια».

Δώρα και κάρτες Δημιουργίες από το Εικαστικό Εργαστήρι

Συμβολικά δώρα (κεραμικά–ζωγραφιές-κάρτες) δημιουργήθηκαν από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου αλλά και από μαθητές των παιδικών τμημάτων οι οποίοι έφτιαξαν ζωγραφικά έργα και έγραψαν ευχές σε κάρτες που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό.

Τα παιδικά έργα έγιναν από μαθητές δημοτικού υπό την επιμέλεια των καθηγητών Bresoud Ganaelle, Κουλουμπή Κλεοπάτρα, Μόρφη Δώρα, Παπαδόπουλο Ιωάννη και Αγάθου Χρύσα. Οι κεραμίστες που επιμελήθηκαν τα δώρα ήταν οι Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Τότα και Μεθενίτης Σπύρος.

Το «οδοιπορικό» του Πολιτιστικού Οργανισμού στις καμένες περιοχές της Εύβοιας είναι το δεύτερο κατά σειρά, καθώς και τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αντιπροσωπεία  επισκέφθηκε και έδωσε δωρεάν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών ενώ στα παιδιά που παρακολουθήσαν τις παραστάσεις παραδόθηκαν  ειδικές συνθέσεις από χαρτόνι.

Κλιμάκιο του Οργανισμού, είχε παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας (Κονσέρβες, Ζάχαρη, Λάδι, Νερά, κονσέρβες) τα οποία συγκεντρώθηκαν μέσα από προσφορές συμπολιτών, που τα παρέδιδαν κατά την προσέλευσή τους στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ καθώς επίσης και από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.


«Για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους…»

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία συμμετείχε στην αποστολή, σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψη στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας τόνισε: «Η Τέχνη κι ο Πολιτισμός μπορούν να ενθαρρύνουν σε στιγμές φόβου και ανασφάλειας, μπορούν να τονώσουν το χαμένο ηθικό των συνανθρώπων μας, να ανακουφίσουν τον πόνο του δυστυχισμένου, να κάνουν να χαμογελάσουν τα χείλη ενός παιδιού.

Υπάρχουν δήμοι και επιτροπές που οργανώνουν την ανασυγκρότηση των επιχειρηματιών και επενδυτών κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης.

Υπάρχουν επιτροπές και φορείς που οργανώνουν τον αγώνα του λαού μας για να μείνει στον τόπο του. Εμείς ως δήμος έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Για να μεγαλώσουν τα παιδιά στον τόπο τους. Για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των πυρόπληκτων περιοχών στην Βόρεια Εύβοια».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...
«Η απαγωγή της Τασούλας» - Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας

Πάτρα: «Η απαγωγή της Τασούλας» – Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου

Μια σειρά παραστάσεων με το θεατρικό «Η απαγωγή της Τασούλας», θα πραγματοποιήσει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, στο Θέατρο Επίκεντρο+ από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13748 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top