tetartopress

Ο ΣΕΗ χαιρετίζει το διδακτικό προσωπικό του Εθνικού

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών


Αφιέρωση – χαιρετισμός από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στο διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου. Ταυτόχρονα καλούν σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Θέατρο Βεάκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι καθηγήτριες και καθηγητές της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου με την παραίτησή τους μας δίδαξαν στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη, πολιτισμός, τι σημαίνει τηρώ το λόγο μου και τι σημαίνει αγωνίζομαι θυσιάζοντας το εγώ για το συλλογικό όφελος. Οι Δάσκαλοί μας, οι συνάδελφοι, οι φίλοι, οι συναγωνιστές μας στέκουν λαμπρό παράδειγμα και λόγος για να συνεχίζουμε να μαχόμαστε απέναντι στο σκοτάδι που τόσο καιρό μας πνίγει.

 

Με βαθιά εκτίμηση και θαυμασμό παραθέτουμε τα ονόματά τους:

Ανέστης Αζάς / Ιώ Βουλγαράκη / Αλέξανδρος Βούλγαρης / Χαράλαμπος Γωγιός / Χρήστος Δήμας / Φωκάς Ευαγγελινός / Εβίτα Ζημάλη / Θάλεια Ιστικοπούλου / Γρηγόρης Ιωαννίδης / Αλεξάνδρα Καζάζου / Σίμος Κακάλας / Αλεξία Καλτσίκη / Διονύσης Καψάλης / Χαρά Κεφαλά/ Μαρία Κεχαγιόγλου / Κατερίνα Κοζαδίνου / Ρηνιώ Κυριαζή / Παναγιώτα Κωνσταντινάκου / Γεωργία Μαυραγάνη / Γιάννης Μετζικώφ / Θωμάς Μοσχόπουλος / Κωνσταντίνος Μπουμπούκης / Γιάννης Νταλιάνης / Βίκυ Παναγιωτάκη / Θάνος Παπακωνσταντίνου / Αγλαΐα Παππά / Κωνσταντίνα Πιτσιάκου / Γιώργος Σαμπατακάκης / Πέτρος Σεβαστίκογλου / Αγγελική Στελλάτου / Σύλλας Τζουμέρκας / Ιωάννα Τουμπακάρη / Άγγελος Τριανταφύλλου / Πρόδρομος Τσινικόρης / Λένα Φιλίπποβα / Ταξιάρχης Χάνος / Νίκος Χατζόπουλος / Αργυρώ Χιώτη.

Νιώθουμε παράλληλα την υποχρέωση να καταγγείλουμε μερίδα των ΜΜΕ, που μάλλον από διαρροή του ίδιου του Υπουργείου Πολιτισμού, διέρρευσαν λίστα προσωπικών δεδομένων με 16 από αυτούς/ες που θεωρητικά «έληξε» η σύμβασή τους.

Είναι χυδαίο καταρχήν ότι τα δημοσιεύματα αυτά αποκρύπτουν το τι ισχύει για τους άλλους/ες 22 καθηγητές/τριες. Είναι ανήθικο κυρίαρχα όμως το να θεωρείται «εκ του ασφαλούς» η παραίτηση των 16 καθηγητών/τριών από την επερχόμενη ανανέωση των συμβάσεων για το δεύτερο εξάμηνο, αποκρύπτοντας ότι αυτό (ανανεούμενες ανά εξάμηνο συμβάσεις ορισμένου χρόνου) είναι το παραδοσιακά επισφαλές καθεστώς εργασίας τους.

Κλείνουμε με ένα μέρος της επιστολής παραίτησης των καθηγητών/τριών που ελπίζουμε να αποτελέσει φάρο για ανάλογες παραιτήσεις και την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση των αγώνων μας:

«Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αλλά και απέναντι στο κύρος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας, που υπονομεύεται από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα».

Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΕΗ σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Θέατρο Βεάκη


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13072 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top