Τέταρτο

142 Προβολές

«Ο «Σιμιγδαλένιος» – Παιδική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα «Περίπατος»Από 10 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 12:00 

Μία φορά κι έναν καιρό, ζούσε μία όμορφη αρχοντοπούλα. Μία πολύ όμορφη αρχοντοπούλα. Ήταν η ομορφότερη του κόσμου. Έρχονταν παλικάρια από όλο τον κόσμο. Να τους δει. Να δεχτεί να παντρευτεί. Ήρθε ο καιρός της να παντρευτεί. Ο ένας της μύριζε,ο άλλος της ξίνιζε.

Αποφάσισε λοιπόν, να φτιάξει μόνη τον αντρούλη της από σιμιγδάλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Τον έπλασε, του έδωσε ζωή, παντρεύτηκαν και ζούσαν ευτυχισμένοι.

Έλα μου όμως που μία άλλη αρχοντοπούλα έμαθε ότι η «δικιά μας» είχε έναν αντρούλη, που είχε τις χάρες όλες. Με ένα πολύ μελετημένο σχέδιο καταφέρνει να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο. Του έδινε να πιει το νερό της λησμονιάς, για να μην θυμάται την πρώτη του γυναίκα και έτσι τον έκανε δικό της αντρούλη.

Η «δικιά μας» αρχοντοπούλα τον περίμενε, τον περίμενε αλλά αυτός πουθενά. Έπεσε να πεθάνει από την στενοχώρια της. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Σιμιγδαλένιο της. ‘Έφυγε για να ψάξει να τον βρει σε γη και ουρανό.

Άραγε θα τα καταφέρει; Ποιόν θα συναντήσει στον δρόμο της; Θα αντέξει τις κακουχίες και τις δυσκολίες; Τι θα αποκομίσει;

Ο Σιμιγδαλένιος είναι ένα παραμύθι που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, (Ζαχαρωζυμωμένος στην Μάνη, Ζυμωτός στην Κρήτη κ.τ.λ.), το οποίο μας οδηγεί να αντιληφθούμε την δύναμη της αγάπης και επίσης, το πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε για να την έχουμε στην ζωή μας.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μανδαλά

Σκηνικά-Κουστούμια: Ρένος Βάρλας

Παίζουν: Λουκία Λαγού, Φιλιππία Πέτρου, Γιάννης Τριαντάκης

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Aπό 10 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: Γενική είσοδος  7 ευρώ

Κρατήσεις Θέσεων: 210 9954189, 6974 664041

Θεατρικός Χώρος «Περίπατος», Γαβριηλίδη & Ξενόπουλου 17 – Κάτω Ηλιούπολη


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5150 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top