Τέταρτο

Ο στόχος για καθαρή Κλείσοβα γίνεται πράξη… με πράξεις


Στα πλαίσια ανάδειξης της διαδρομής του δρόμου για το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Messolonghi by Locals σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν ακόμη ένα εθελοντικό καθαρισμό στο Αλσύλλιο της Κλείσοβας.

Όπως αναφέρει το Messolonghi by Locals:

Οι πράξεις δημιουργούν συνείδηση και με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι γίνεται όλο και πιο ουσιαστική η κατανόηση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης. Επιλέξαμε να βγούμε στο πεδίο για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο απορρίμματα τα οποία όταν βυθίζονται στη θάλασσα καταλήγουν στο πιάτο μας.

Η συμβολική πράξη εθελοντικού καθαρισμού, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας προς την κατεύθυνση της λύσης του σημαντικού προβλήματος που υποβαθμίζει το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής μας.

Μένει η συμβολή των αρμόδιων αρχών να ολοκληρώσουν τον καλλωπισμό της περιοχής και να απομακρύνουν και εκείνοι με τη σειρά τους τα αδρανή υλικά και σκουπίδια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο δρόμος για το παρατηρητήριο είναι χειροπιαστό παράδειγμα συλλογικής δράσης για την ανάδειξη της προσπάθειας του Γεράσιμου Τζάνου ο οποίος με μακροχρόνια προσπάθεια και φροντίδα μετέτρεψε το σκουπιδότοπο σε αλσύλλιο.  Εμείς με τη σειρά μας, αναδεικνύουμε τη διαδρομή ώστε  να αποτελεί μία ψυχαγωγική βόλτα για ντόπιους και επισκέπτες.

Γνώρισε την Ιστορία του Αλσυλλίου της Κλείσοβας εδώ. Ο καθένας μας βάζει το λιθαράκι του και όλοι απολαμβάνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Γίνε μέρος της λύσης! Η αλλαγή που οραματιζόμαστε, είμαστε εμείς.

Δήλωσε συμμετοχή και ενημερώσου για τις επόμενες δράσεις εδώ.

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top