tetartopress

«Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα από την ομάδα «Αυτή κι Αυτοί» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον 


Η ομάδα «Αυτή κι Αυτοί», έπειτα από δύο επιτυχημένες χρονιές της παράστασης “Βουρκόλακας”, επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον και μεταφέρει τον Ζητιάνο πάνω στη σκηνή για να μοιραστεί με τους θεατές τη σκοτεινή ιστορία αυτού του χωριού,  το οποίο σίγουρα κάτι θα μας θυμίσει.

«Το Νυχτερέμι δεν είναι και από τα μεγάλα χωριά της Θεσσαλίας. Ριγμένο εκεί, κατά τις εκβολές του Πηνειού, με τα χαμόσπιτά του, όπου συζούν αρμονικά ζώα και άνθρωποι. Όλη την ημέρα δουλειά· το βράδυ ραθυμία και ανάπαυση. Δεν φροντίζουν τίποτε άλλο παρά το καθημερινό τους.

Δεν έχουν άφταστους πόθους, ούτε τρανά όνειρα…

[…]εκεί, είχε σταματήσει ένας ζητιάνος με ένα παιδί τυλιγμένο μέσα σε βρωμερά κουρέλια. Κουρασμένος όπως ήταν φοβερά από τον δρόμο, θεονήστικος από την ανέχεια ζητούσε με φωνή μισοσβησμένη την ελεημοσύνη του χωριού.

– Θεός σχωρέσ’ τη μάνα σου και τον πατέρα και τ’ αδερφάκια σου! Kάμε ένα καλό για την ψυχή των αποθαμένων σου! Λυπήσου με τον σακάτη.

[…] ο τελωνοφύλακας, στην τόση επιμονή του ζητιάνου έχασε την υπομονή του, τον άρπαξε από τη μέση, τον έριξε κατά γης και άρχισε να κλωτσοχορεύει απάνω του σαν δαιμονισμένος.

[…] ο ζητιάνος υπέφερε με υπομονή καθετί που του έκανε. Αλλά μέσα του έγραφε με μαύρα γράμματα εκείνους που του έφταιγαν. Και κακότυχοι, αν έπεφταν ποτέ εύκολα στα χέρια του…» – Αποσπάσματα από τον Ζητιάνο του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Ο Ζητιάνος είναι νουβέλα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο το 1897, από το Τυπογραφείον της Εστίας. Η νουβέλα αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διαβάστηκε από γενιές Ελλήνων.

Συντελεστές

Κείμενο: Ανδρέας Καρκαβίτσας
Δραματοποίηση-Σκηνοθεσία: «Αυτή κι Αυτοί»
Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Ελένη Αληφραγκή
Κίνηση: Αφροδίτη Καλαφάτη
Φωτισμοί: Γιάννης Καραλιάς
Φωτογραφίες: Δέσποινα Τσιακανίκα
Αφίσα: Γεράσιμος Κοιλάκος

Παίζουν: Ελένη Αληφραγκή, Σπύρος Αναστασίνης, Νεφέλη Τουλιάτου, Τάσος Χαλάς, Αντρέας Ψύλλιας

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Παραστάσεις: 10 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 21:15

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10 ευρώ | Φοιτητικό – Μειωμένο: 5 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης) – Έξοδος Στριγγάρη – Αγίου Δημητρίου | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | Τηλ. 6983930220 | [email protected]

«Αυτή κι Αυτοί»:facebook |instagram


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Aνδρέας Κατερινόπουλος: «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»

Ένα νέο μουσικό έργο με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»,που ηχογραφήθηκε στο Studio B της ΕΡΑ υπό τη ...
Dog In Style:"Stress"

Dog In Style:”Stress”

Κυκλοφόρησε το νέο album των Dog In Style με τίτλο «Stress». Έχοντας δυο e.p. και τρία singles στο ενεργητικό τους, ...
Frenzee

Frenzee live στο An Club

Μια από τις πιο εκρηκτικές προτάσεις της εγχώριας punk rock σκηνής που βασίζεται στα 3 αδέλφια από την Κρήτη, επιστρέφει ...
Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Ήχοι από μπάντες του δρόμου στα Βαλκάνια και τις τσιγγάνικες γειτονιές, ethnic χρωματισμοί και αέρας μεσανατολίτικος. Ποιητικός λόγος, ιστορίες, φόρμες ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13620 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top