tetartopress

Όχι στη βασανιστική μεταφορά – εκδίωξη του υπέργηρου δελφινιού Veera του Αττικού Πάρκου

veera


Η Veera, ένα υπέργηρο δελφίνι που βρίσκεται σε καθεστώς αιχμαλωσίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πρόκειται και πάλι να υποστεί τη βασανιστική μεταφορά της με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή της, γιατί ο επιχειρηματίας αποφάσισε, ότι δεν επιθυμεί πλέον θηλυκό δελφίνι. Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητάει την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων για να σταματήσει ένα ακόμη έγκλημα κατά των δελφινιών στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για να σταματήσει ένα ακόμη έγκλημα κατά των δελφινιών, που με την βούλα του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη, ήλθαν από το δελφινάριο της Φινλανδίας, που έκλεισε, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ένα από τα δελφίνια αυτά, η Veera, πρόκειται και πάλι να υποστεί τη βασανιστική μεταφορά της, άγνωστο που, με απρόβλεπτες συνέπειες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της.

Η Veera ήλθε στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα δελφίνια που ζούσαν μαζί, ένα εκ των οποίων πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες και επτασφράγιστες συνθήκες, υπέστη όλο το σοκ της μεταφοράς της και προσαρμογής της σε ένα ξένο περιβάλλον και το μόνο που τη βοήθησε αυτή και τα άλλα δελφίνια να ανταπεξέλθει στις νέες και πολύ κακές συνθήκες, μιας και πρόκειται για συνθήκες αιχμαλωσίας, ήταν το ότι ήταν μαζί.

Αυτή τη στιγμή η Veera αποχωρίζεται από τους συντρόφους της χάνοντας το μοναδικό στήριγμα που είχε και οδηγείται και πάλι σε ένα ξένο περιβάλλον, μόνη της αυτή τη φορά.

Είναι υπέργηρη και ο κίνδυνος να μην αντέξει την ταλαιπωρία, το στρες και την κατάθλιψή είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η μετακίνηση γίνεται γιατί ο επιχειρηματίας αποφάσισε, ότι δεν επιθυμεί πλέον θηλυκό δελφίνι.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία που επιτρέπουν ακόμη στην Ελλάδα το καθεστώς της αιχμαλωσίας αυτών των υπέροχων θηλαστικών παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις τους, όταν στην άλλη Ευρώπη τα δελφινάρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, να μην επιτρέψει το επιχειρούμενο νέο έγκλημα και να δράσει αποτελεσματικά.

Επιτέλους η Κυβέρνηση, που διολισθαίνει από το ένα λάθος στο άλλο σχετικά με τα ζώα και καμία από τις προγραμματικές της θέσεις γι αυτά το 2015 δεν έχει υλοποιηθεί -αντίθετα σε ορισμένα θέματα έχουμε έως και χειροτέρευση-, να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Οι Φινλανδοί πολίτες και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων είναι ανάστατοι, πλήθος άρθρων δημοσιεύονται για την περίπτωση της Veera, και  γι αυτό που πρόκειται να συμβεί, δημοσιογράφοι έχουν έλθει στην χώρα μας ειδικά γι αυτήν, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και η επίσημη Πολιτεία αδιαφορούν παντελώς για την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η φωτογραφία είναι από τη φιλανδική σελίδα aamulehti που έγραψε για την υπόθεση της Veera: www.aamulehti.fi

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top