Τέταρτο
39 Προβολές

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «διεκπεραιώσει» το εμβολιαστικό σχέδιο χωρίς κόστος


Advertisement


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ για επίσημο έγγραφο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο οποίο γίνεται αναφορά σε «προσφορά υπηρεσίας ιατρών στο κέντρο εμβολιασμού». Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση επιβεβαιώνεται πως το εμβολιαστικό σχέδιο προβλέπει τον εξαναγκασμό των γιατρών σε απλήρωτη εργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε επίσημο έγγραφο του Διευθυντή Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΑΓΝΙ) γίνεται αναφορά σε «προσφορά υπηρεσίας ιατρών στο κέντρο εμβολιασμού» ειδικευμένων και ειδικευόμενων από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Μάλιστα σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που γίνεται επιβεβαιώνεται ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη υπερεργασία ως «κοινωνική προσφορά» (;).

Advertisement

1. Όπως έχουμε επανειλημμένος υπογραμμίσει επιβάλλεται για πολύ σοβαρούς λόγους τα Νοσοκομεία να απεμπλακούν άμεσα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ο οποίος θα πρέπει να ανατεθεί σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

2. Μέχρι να γίνει αυτό, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε εξαναγκασμούς και εκβιασμούς σε ειδικευόμενους σε βάρος της εκπαίδευσής τους.

Advertisement

3. Επίσης, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε για κανένα λόγο τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη υπερεργασία η οποία παρουσιάζεται ως εθελοντική προσφορά υπηρεσίας. Οι γιατροί που εμπλέκονται στον εμβολιασμό και καλύπτουν την απογευματινή βάρδια των εμβολιαστικών κέντρων θα πρέπει να αποζημιώνονται εφημεριακά για τις ώρες που εργάζονται πέραν του τακτικού ωραρίου.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους ότι ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία εκτός των άλλων αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Είναι σαφές ότι, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον για την ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το ήδη υπάρχον εξουθενωμένο προσωπικό το οποίο μάλιστα εξαναγκάζει σε απλήρωτη εθελοντική εργασία. Την ίδια στιγμή δεν δίστασε να ταΐσει με ζεστό κρατικό χρήμα τα ΜΜΕ για μετάδοση μηνυμάτων που αφορούν στην πανδημία, να προσφέρει δωράκια εκατομμύριων ευρώ σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους (πχ ιδιώτες κλινικάρχες), παρουσιάζοντάς τα μάλιστα ως «μέτρα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υ.Γ: Άραγε οι διάφοροι κυβερνητικοί και διοικητικοί παράγοντες που διατείνονται περί «κοινωνικής προσφοράς υπηρεσίας» όσον αφορά τους υγειονομικούς, όσον αφορά τους ίδιους τους εαυτούς τους έχουν κάνει κάποια προσφορά του δικού τους παχυλού μισθού που τους καταβάλλεται τακτικά και αδιάλειπτα;

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top