Τέταρτο
20 Προβολές

ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση της αστυνομίας
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε βάρος διαδηλωτών που απέτισαν φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως επίσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται τους μόνιμους καλοθελητές που με ατελείωτα ρεπορτάζ και αρθρογραφία «ανησυχούσαν» για τη διασπορά στις εκδηλώσεις, ενώ ουδέποτε αφιέρωσαν αντίστοιχο χρόνο στις ευθύνες για την κατάρρευση του ΕΣΥ. Τέλος εγκαλεί την κυβέρνηση, το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών που απέτισαν φόρο τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Υπήρξε όργιο καταστολής, με μένος χτυπούσαν, προκαλούσαν και τραμπούκιζαν όσους συντεταγμένα υποχωρούσαν.

Εξοργιζόμαστε με όλους τους μόνιμους καλοθελητές που εδώ και μέρες με ατέλειωτα ρεπορτάζ και αρθρογραφία «ανησυχούσαν» για τη διασπορά στις εκδηλώσεις εορτασμού, έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν έδωσε πρόστιμα και παραήταν ανεκτική! Δεν αφιερώνουν όμως τον ίδιο χρόνο στις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι διαδηλωτές ακολούθησαν με υποδειγματικό τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ανάμεσα τους. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία για την απαγόρευση ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Η μεθόδευση της κυβέρνησης που θέλησε να μην ακουστεί η φωνή κάτω από τις μάσκες έπεσε στο κενό.

Καταγγέλλουμε επίσης τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των δεκάδων συλληφθέντων. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Υ.Γ.: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κάνουν συστάσεις για την κατάφορή παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την αστυνομία;


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6116 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top