Τέταρτο
32 Προβολές

ΟΕΝΓΕ: Να αρθούν οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης προσωπικού από νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές


Advertisement


Την απαράδεκτη στελέχωση ιδιωτικών κλινικών με προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μάλιστα όπως αναφέρεται μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί προς ιδιωτική κλινική που δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες», αλλά και νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς άλλη ιδιωτική κλινική, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν υπό το βάρος των ελλείψεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό εντέλλεσθε) μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική «Σαραφιανού».

Advertisement

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα «δανείζει ειδικευόμενους γιατρούς και προσωπικό» από τα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων. Και αυτά ενώ η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΝΙΘ και των υπόλοιπων Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Απαιτούμε να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6427 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top