Τέταρτο
70 Προβολές

ΟΕΝΓΕ προς Κικίλια: Θέλει θράσος να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας


Advertisement


Απάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις δηλώσεις του υπουργού υγείας πως «δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει η πόλη της Δράμας»:

Ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγα λεπτά μετά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών για ενίσχυση με γιατρούς του νοσοκομείου της Δράμας, δήλωσε: «δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει η πόλη της Δράμας».

Advertisement

Θέλει θράσος να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας όταν:

Εργάζονται μόλις 64 γιατροί (50 μόνιμοι και 14 επικουρικοί) από τους 107 που προβλέπει ο «κουτσουρεμένος οργανισμός του 2012».

7 από τις 11 οργανικές θέσεις μόνιμων γιατρών παθολόγων είναι κενές.

4 παθολόγοι και 1 πνευμονολόγος περιθάλπουν 140 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, οι οποίοι κάνουν 10 εφημερίες το μήνα ο καθένας.

Advertisement

Πάνω από 100 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει από Covid -19.

Για να μπαλώσουν όπως- όπως τα κενά μετακινούν έναν παθολόγο από το Νοσοκομείο Σερρών στο οποίο νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια του 2ου επιδημικού κύματος κατά μέσο όρο 120-140 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 και στο οποίο από τους 13 παθολόγους που προβλέπει ο οργανισμός υπηρετούν μόλις 7.

Και ενώ η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από την πανδημία και τα νοσοκομεία στενάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων, ακόμα και τώρα, κάνουν συνεντεύξεις για να επιλέξουν ποιόν από τους 4 υποψήφιους γιατρούς θα προσλάβουν, για τη μία και μοναδική θέση παθολόγου που προκηρύχθηκε για το νοσοκομείο Σερρών τον 2/2020.

Επιβάλλεται να μη χαθεί άλλο πολύτιμος χρόνος

1. Άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις και οι 4 παθολόγοι που υπέβαλλαν υποψηφιότητα για τη μία θέση στο νοσοκομείο Σερρών και να συνεπικουρήσει ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο Δράμας μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

2. Άμεση ένταξη, υποχρεωτικά, όλων των ιδιωτών παθολόγων και πνευμονολόγων του νόμου Δράμας στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τους ίδιους μισθολογικά και εργασιακά όρους με τους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, να παροπλίζεται και να μένει αναξιοποίητο, ένα μεγάλο ποσοστό του ιατρικού δυναμικού της χώρας.

3. Προκήρυξη Σήμερα των 50 κενών οργανικών θέσεων γιατρών, που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας.

4. Μονιμοποίηση Τώρα των 14 επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου Δράμας.

5. Μονιμοποίηση Τώρα των 68 συμβασιούχων νοσηλευτών και όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου ειδικότητας.

ΥΓ.: Η αξιωματική αντιπολίτευση ας μην κάνει την ανήξερη. Η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας, συνολικά του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας, έχει και τη δική της σφραγίδα!

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top