Τέταρτο
636 Προβολές

Οι καλά κρυμμένες ιστορίες της Πενάνγκ


Advertisement


Η Πενάνγκ είναι ένα νησί στη Μαλαισία και ένα από τα πλέον γνωστά και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της νότιοανατολικής Ασίας. Η πρωτεύουσά της, George Town, ιδρύθηκε από τους Άγγλους το 1786 και έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού.

Είναι γνωστή κυρίως για τα διατηρητέα κτήρια από τα χρόνια της Βρετανικής αποικιοκρατίας, τα πάμπολλα μικρά κινεζικά μαγαζάκια και τα μουσουλμανικά τζαμιά.

Advertisement

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ως γνωστόν, η Μαλαισία χαρακτηρίζεται από την αρμονική συνύπαρξη τριών εθνοτήτων και ταυτόγχρονα (και διαφορετικών) θρησκειών, την Μαλαισιανή, την Κινεζική και την Ινδική. Ένα από τα λιγότερο γνωστά μυστικά της Πενάνγκ είναι οι πολλές, καλά κρυμμένες στα στενά της George Town, τοιχογραφίες (murals), πολλές από τις οποίες είναι τρισδιάστατες και άλλες είναι μεταλλικές κατασκευές.

Όλες έχουν να διηγηθούν και από μία ιστορία, είτε έχει να κάνει με τους ντόπιους που κάποτε ζούσαν στο μέρος που βρίσκεται η τοιχογραφία, είτε με την τοπική ιστορία.

Advertisement

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τις περισσότερες από αυτές, «υπεύθυνος» είναι ο Λιθουανός καλλιτέχνης Ernest Zacharevic, ο οποίος το 2012 και στο πλαίσιο του Culture Festival της Penang, δημιούργησε τις πρώτες έξι από τις περίπου 30 τοιχογραφίες, τις οποίες μπορεί κάποιος να ψάξει, να βρει και να απολαύσει στα στενά της George Town.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της Πενάνγκ, χρησιμοποιώντας τους ντόπιους κατοίκους ως μοντέλα. Μία από τις πλέον κλασσικές και δημοφιλείς τοιχογραφίες και και αυτή που μπορείτε να δείτε εδώ, «τα Παιδιά στο Ποδήλατο».

Αν βρεθείτε στην Πενάνγκ θα δείτε πολλούς να συνωστίζονται μπροστά στις τοιχογραφίες αυτές για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία ή μια selfie βάζοντας τους εαυτούς τους στα μοναδικά τους κάδρα!

Τέλος, θα ήταν αδικία αν παραλείπαμε να αναφέρουμε πως η Πενάνγκ θεωρείται η πρωτεύουσα του φαγητού της Μαλαισίας με αναρίθμητα εστιατόρια αλλά και εξαιρετικό street food, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, μοναδικά boutique hotels και μια υπέροχη μποέμικη ατμόσφαιρα που συνδυάζει την ασιατική κουλτούρα με εμφανείς επιρροές από πολλές γωνιές του κόσμου!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 43 Άρθρα

Δεν γεννήθηκα στην Πάτρα, αλλά η πόλη αυτή μ’ έμαθε να την αγαπάω τόσο που να μην την αντέχω. Να φεύγω μακριά της αλλά πάντα να γυρίζω πίσω. Μ’ έμαθε να γράφω, κυρίως γι’ αυτήν. Πίσω από κλειστά παντζούρια κι έντονη απουσία ν’ αφουγκράζομαι ήχους, να γυρεύω μύθους και να επαναπροσδιορίζω συνεχώς τη σχέση μου μαζί της. Μια σχέση βαθιά υπαρξιακή αλλά και τόσο ερωτική που η πίστη δεν ήταν ποτέ δεδομένη και η απιστία κοινό μυστικό. Μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει, θα συνεχίζω να γράφω. Γι’ αυτήν...

Advertisement

Back to Top