Τέταρτο

Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες…

50795509_410837212990489_5541280854413672448_n


Σε ένα γενικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών, προστίθεται και αυτό της Μακεδονίας. Υπογραφές για δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτές, πρωτοστατούν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Στέκεσαι στη μέση κι απορείς.

Πού βρίσκονταν όλοι αυτοί όταν μερικές μέρες πριν οι εκπαιδευτικοί αγωνιούσαν και κατέβαιναν στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά όλων; Όταν ματώνουν στις τάξεις για να δείξουν έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης της ζωής και της κοινωνίας και παράλληλα διδάσκουν την ύλη με άλλο τρόπο γιατί έτσι όπως είναι δομημένη προάγει μόνο τους καλούς μαθητές και πετάει τους υπόλοιπους εκτός συστήματος;

Πού ήταν αυτοί οι κύριοι όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα απολύονται επειδή ζητούν τα κεκτημένα; Όταν ο κόσμος δίπλα τους υποφέρει; Όταν διάφορες ομάδες της κοινωνίας δέχονται επιθέσεις γιατί είναι ομοφυλόφιλοι, γυναίκες, πρόσφυγες; Δεν έχουν πέσει ποτέ μέσα στο βόθρο της σαπίλας, δεν ξέρουν.

Ξέρουν όμως να υπερασπίζονται τα εθνικά ζητήματα, να γίνονται υποχείρια του συστήματος, προωθώντας έτσι ένα πολύ επικίνδυνο ζήτημα. Αυτό του διχασμού των λαών, του αλυτρωτισμού, ανοίγοντας κεφάλαια τύπου Γιουγκοσλαβίας.

Το αιματοκύλισμα, δεν είναι μέσα στην ατζέντα τους αλλά δεν τους ενοχλεί κιόλας. Λες μέσα σου κι έξω σου, ουρλιάζοντας: «Αυτή είναι η χώρα που επέλεξα να ζω; Δεν είμαι υποχρεωτικά πολίτης της όταν διαφωνώ με τόσα, είμαι ένας πολίτης του κόσμου που θέλει δικαιοσύνη και λογική.»

Τις επόμενες μέρες, θα ζήσουμε κι άλλα παράλογα και παράδοξα, ας κρατηθούμε με νύχια και με δόντια, ας δείξουμε ψυχραιμία σε αυτές τις θύελλες, γιατί στον άνεμο χορεύει το κριθάρι και εξάλλου… «οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες…»

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 17 Άρθρα

Μεγάλες μου αγάπες το γράψιμο, τα ταξίδια και ο κινηματογράφος. 33 χρόνια ψάχνω να βρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και το όνειρό μου είναι να συνυπάρξω με ανθρώπους με κοινό στόχο, σε ένα σχολείο διαφορετικό, ελευθεριακό, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα για να αλλάξει ο κόσμος! www.xastoukopsaraki.blogspot.gr

RELATED ARTICLES

 

Back to Top