tetartopress

«Οι Ρίζες του Χρόνου» – Έκθεση της Τάνιας Γκιούρα στο «Εκτός | Χώρος Τέχνης»


Στα πλαίσια του Project / Νέοι καλλιτέχνες, η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει από την Παρασκευή 4 Ιουνίου, την τέταρτη έκθεση  με έργα της χαράκτριας Τάνιας Γκιούρα.

Η έκθεση αυτή είναι μια παράθεση μιας εικαστικής αφήγησης που παραμένει στατική στο χώρο, στο χρόνο και στις φιγούρες, κυρίως των παιδιών που πρωταγωνιστούν. Στέκουν εκεί πριν ενεργήσουν, συνήθως κατασκευάζοντας συνθήκες σε ένα μη πραγματικό περιβάλλον. Το περιβάλλον-χώρος είναι δοσμένος με μια σειρά από επιφάνειες σε ένα συνδυασμό υφών με την τεχνική της κολλαγραφίας, «κουμπώνοντας» τις χαραγμένες μήτρες λινόλεουμ, ολοκληρώνοντας την εικαστική πρόταση. Οι χρωματικές επιφάνειες με τη μέθοδο της κολλαγραφίας, προκύπτουν ως ανάγκη για περισσότερη ελευθερία γραφής. Η διαδικασία οδηγεί σε καινούργιες προοπτικές που μπορεί να είναι από υφές στο μορφοπλαστικό μέρος, έως και συνδυασμός μιας παράλληλης δράσης μεταξύ διαφορετικών υλικών που πάντα έχει ως αποτέλεσμα το χαρακτικό έργο.

Οι μορφές ταξιδεύουν μέσα σε μια αμφιβολία δράσης περιμένοντας εκείνη τη στιγμή που θα καθορίσει την ενέργεια. Είναι η αδράνεια ένα εργαλείο φόβου ή μήπως έρχεται σε αντιπαραβολή με την εσωτερική κίνηση της σκέψης και το χρόνο που θα μετατρέψει την ακινησία του σώματος σε κίνηση; Η αδράνεια καθιστά την αναμονή των μορφών ως παρατηρητών στο χώρο. Μια περιγραφή από συναισθήματα, σκέψεις και αλληλεπιδράσεις, σε σημείο που, όταν γίνουν κατανοητές οι λεπτές γραμμές του ψυχισμού των πρωταγωνιστών, καθορίζουν κάθε φορά την εξέλιξη της εικαστικής εξιστόρησης.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου το «Εκτός | Χώρος Τέχνης» θα είναι ανοικτά και το απόγευμα από τις 18:00 – 21:00. Εκεί θα βρίσκεται και η καλλιτέχνης προκειμένου να  ξεναγήσει στην έκθεσή της.

Πληροφορίες

Εκτός|Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 4/06 – Σάββατο 26/06

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 4/0618:00 – 21:00

Ξενάγηση στην έκθεση: Σάββατο 5/06 18:00 – 21:00

Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο Covid-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Επίσης, δεν θα βρίσκονται περισσότεροι από τρεις επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Διονύσης Π. Σιμόπουλος «Ο ουρανός της Ελλάδας: Φθινόπωρο»

Διονύσης Π. Σιμόπουλος «Ο ουρανός της Ελλάδας: Φθινόπωρο»

Μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της αστρονομίας, μια ματιά στον ουρανό με ξεναγό τον Διονύση Σιμόπουλο. Το τελευταίο μέρος της ...
Νέο lyric video από τους “Hand of Fate”

Νέο lyric video από τους “Hand of Fate”

Οι “Hand of Fate” δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2014. Η σύσταση του γκρουπ έγινε σχεδόν μοιραία, αφού στην αρχική ύπαρξη ...
"So Hard to Stay Sober" - Νέο single και βίντεο του Gadless

“So Hard to Stay Sober” – Νέο single και βίντεο του Gadless

Το "So Hard to Stay Sober" είναι το νέο single και βίντεο του Gadless που κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 30 Σεπτεμβρίου ...
Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει το αντιπολεμικό τραγούδι «Μπάρμπαρα»

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει το αντιπολεμικό τραγούδι «Μπάρμπαρα»

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει το αντιπολεμικό τραγούδι «Μπάρμπαρα» σε ερμηνεία Απόστολου Κίτσου, μουσική Μιχάλη Καλογεράκη, στο βίντεο πρωταγωνιστεί η Εύη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10933 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top